Suportul pentru videoconferinte punct-la-punct folosind camere UVC si periferice audio adauga valoare puternicelor sisteme matriciale KVM over IP

Bucuresti, 29 august 2023Transferul de date USB izocron este tipul de transmisie ales pentru a optimiza performanta periferica in multe aplicatii, deoarece asigura un flux continuu si constant de date si niveluri de latime de banda si latenta, concentrandu-se mai mult pe livrarea datelor critice sensibile la timp si mai putin pe livrarea de date complete sau absolut exacte. Acest lucru il face deosebit de potrivit pentru aplicatii sensibile la timp, cum ar fi streaming audio si video in timp real. De exemplu, modul izocron este utilizat in mod obisnuit de camerele video pe interfata USB (USB video class – UVC), precum si de dispozitive audio, cum ar fi difuzoare, casti si microfoane. Aceste capabilitati de videoconferinta prin USB izocron au o mare utilizare in aplicatiile din camera de control, cum ar fi difuzarea NOC-urilor (network operation centers – centre de operare in retea) si chiar eSports. 

Exemple de dispozitive care utilizeaza transferul izocron sunt camerele video, difuzoarele USB, microfoanele USB si multe altele.

 Care sunt avantajele aduse de transferul de date USB izocron?

  1. Latime de banda garantata

Un beneficiu semnificativ este latimea de banda garantata oferita de transferurile izocrone. Rezervand o anumita latime de banda pentru fluxul de date, aceste transferuri asigura indeplinirea constanta a ratei de transfer de date necesare. Acest lucru are ca rezultat o transmisie video fluida si neintrerupta, fara cadre pierdute, conducand in cele din urma la comunicatii imbunatatite intr-un mediu de tip camera de control in care operatorul utilizeaza componente de recunoastere faciala.

  1. Latenta scazuta

Un alt beneficiu de luat in considerare este latenta scazuta pe care o ofera transferurile izocrone. Livrarea la timp a pachetelor de date este esentiala pentru aplicatiile de streaming si conferinte video in timp real. Datorita latentei scazute, experienta utilizatorului ramane de top si orice impact al intarzierilor de transmisie a datelor este minimizat. Aceasta caracteristica permite conversatii in ritm rapid si cadre cu expresiile faciale ale jucatorilor prin intermediul UVC pentru ca spectatorul sa simta mai natural si mai receptiv un mediu cum este eSports, de exemplu.

  1. Sincronizare

Sincronizarea este un alt avantaj al transferurilor izocrone de date. Ele pot sincroniza fluxurile de date din diverse surse, cum ar fi audio si video, pastrand in acelasi timp relatia de sincronizare dintre ele. Aceasta abilitate este cruciala in orice aplicatie de conferinta bazata pe UVC, unde este necesara o prezentare impecabila a fluxurilor audio si video in timp real, cum ar fi monitorizarea mediului.

  1. Toleranta la erori

Toleranta la erori este un aspect important al transferurilor de date izocrone. Deoarece acorda prioritate livrarii la timp fata de transmiterea fara erori, acestea tind sa fie mai ingaduitoare atunci cand vine vorba de erori minore de date. In aplicatiile de streaming video in timp real, erorile ocazionale de date pot fi mai acceptabile decat intarzierile de retransmisie care ar putea cauza intreruperi sau erori in fluxul video.

  1. Transferuri periodice

De asemenea, transferurile izocrone se evidentiaza prin periodicitate, deoarece au loc la intervale regulate. Acest lucru asigura un flux constant si previzibil de date, care, la randul sau, ajuta la mentinerea performantei de streaming video consecvente si previne schimbarile bruste ale ratelor de transfer de date care pot afecta comunicarea in situatii critice.

  1. Cerinte de buffer reduse

In cele din urma, latimea de banda garantata si natura latentei scazute a transferurilor izocrone pot ajuta la reducerea nevoii de buffer-e mari de date in camerele web. Ca rezultat, acest lucru poate reduce cerintele de memorie si consumul de energie, facand dispozitivele mai eficiente si mai ieftine in orice mediu de camera de control.

Cum pot profita de acest lucru sistemele matriciale KVM over IP?

Desigur, sistemele de videoconferinta nu folosesc doar transferul USB. Majoritatea folosesc un sistem de videoconferinta dedicat sau un software conceput special pentru acest scop. Dar sistemele de videoconferinta cu utilizare autonoma sau computerele cu capabilitati video nu folosesc securitatea, confortul si eficienta managementului centralizat. Ce se intampla daca ati avea deja un sistem care a fost optimizat pentru performanta, scalabilitate si securitate? Aici intervin sistemele matriciale KVM over IP, ridicand mediul de operare la nivelul aplicatiilor de management pentru camerele de control.

Porturile periferice USB de pe extender-ul ATEN KX9970 5K DisplayPort KVM over IP sunt capabile de comunicatii de transfer izocron pentru a facilita transmisia de date USB la o rata mai mare.

Cele mai recente sisteme matriciale KVM over IP includ partajarea perifericelor USB si permit utilizarea camerei USB si a difuzoarelor USB intre transmitatoare si receptoare. Cu un sistem KVM puternic care ofera deja reteaua necesara, suportul pentru periferice USB izocrone inseamna ca utilizatorii pot profita de toate aceste beneficii de videoconferinta in plus fata de functionalitatea lor de control KVM de baza. Prin valorificarea puterii transferului de date USB izocron, perifericele UVC video si audio conectate la dispozitive KVM over IP, cum ar fi ATEN KX9970, pot oferi o experienta de streaming audio si video sincronizata de calitate superioara, cu latenta scazuta.

Pentru a rezuma, transferul de date USB izocron este cu siguranta o functie valoroasa adaugata puternicelor sisteme matriciale KVM over IP pentru a sustine conferinte video punct la punct folosind camera UVC si conectivitate periferica audio.

Pentru a afla mai multe, va invitam sa vizitati:

*https://www.aten.com/global/en/products/kvm/kvm-extenders/kx9970r/

*https://www.aten.com/global/en/product-landing-page/control-room/kvm-over-ip-matrix-system/


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *