București, 18.03.2019 – Pe 20 martie, începând cu ora 9:00, Microsoft România organizează la Willbrook Platinum Business & Convention Center „AI Day”, un eveniment dedicat impactului inteligenței artificiale și aplicabilității acesteia în mediul de afaceri și în societate. Evenimentul va prezenta unele dintre cele mai inovatoare proiecte bazate pe inteligența artificială: Store of the Future, următoarea generație de retail și marketing în cloud, și Breath Base, o platformă care utilizează algoritmi avansați de machine learning pentru a diagnostica mult mai rapid și simplu bolile pulmonare, inclusiv cancer. În cadrul evenimentului, vor construi contextul pentru dialog Philippe Rogge, Area President CEE, Microsoft, precum și speakeri din partea Tecknoworks, Rockwell Automation, UiPath și Synerise.

„Auzim din ce in ce mai des despre efectul transformațional pe care inteligența artificială îl are și îl va avea asupra lumii în care trăim, iar printre dimensiunile pe care le adresează aș menționa: optimizarea afacerilor, accelerarea inovațiilor și creșterea productivității, adresarea problematicii sărăciei, a dezechilibrelor climatice, crearea de tratamente pentru afecțiuni  incurabile astăzi, îmbunătățirea sistemelor educaționale și a modului în care interacționăm și colaborăm unii cu ceilalți.  Microsoft investește în tehnologii de tip AI de peste 25 de ani, iar astăzi suntem în măsură să oferim soluții diverse cu aplicabilitate concretă în toate industriile,” declară Violeta Luca, General Manager, Microsoft România.

Două din proiectele prezentate în cadrul evenimentului, Store of the Future și Breath Base, sunt un prilej pentru a deschide conversația despre tehnologie și inovație aplicată cu liderii actuali ai comunității de business din România.

Store of the Future este o soluție unică, dezvoltată de compania poloneză Synerise cu ajutorul Microsoft Azure, care îmbunătățește experiența clienților, folosind inteligența artificială pentru a analiza datele statistice la nivelul fiecărui client, și pentru a spori vânzările și îmbunătăți experiența acestora.

Datele privind respirația pacienților supuși examinării cu dispozitivul eNose, stocate într-o bază de date online, sunt conectate la Breath Base, o platformă bazată pe inteligența artificială, pentru a evalua în timp real cel mai probabil diagnostic. Platforma permite colaborarea dintre medici și cercetători în personalizarea tratamentului pacienților.

Evenimentul de pe data de 20 e parte a viziunii Microsoft prin care compania își propune să consolideze înțelegerea asupra aplicabilității inteligenței artificale la nivel național, ajutând la creșterea sectorului tehnologic și având totodată o contribuție valoroasă la nivel social. Conform sondajului Eurostat din 2018, doar 10,3% dintre întreprinderile românești se folosesc în activitatea lor de cloud computing. Mai mult, indicele economiei și societății digitale (DESI), calculat anul trecut, situează România pe ultimul loc la nivelul Uniunii Europene. DESI are drept scop măsurarea progreselor realizate de statele membre ale UE în direcția unei economii și a unei societăți digitale.

Agenda completă a evenimentului precum și formularul de înscriere sunt disponibile aici.

 

Despre Microsoft

Fondată în 1975, compania Microsoft (Nasdaq “MSFT”) este liderul mondial în software, servicii, dispozitive şi soluţii ce ajută oamenii şi companiile să îşi atingă pe deplin potențialul. Pentru mai multe informaţii, noutăţi şi perspective de la Microsoft, vă rugăm să vizitaţi Microsoft News Center la adresa http://news.microsoft.com.

 


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *