De la porturi si aeroporturi, pana la autostrazi sau zone industriale, societatea de astazi se confrunta cu o serie de scenarii in care prezenta sistemelor de supraveghere video reprezinta o necesitate, dar operarea lor este ingreunata de conditii de mediu neprielnice. In plus, in multe din aceste situatii este necesar un nivel ridicat de calitate si performanta, ceea ce impune anumite restrictii in privinta echipamentelor care pot fi instalate. Pentru a raspunde acestor provocari, Axis Communications, lider global in echipamente video de retea, a lansat camera PTZ Q6215-LE.

Prevazuta cu un senzor de 1/2”, camera AXIS Q6215-LE este caracterizata de o sensibilitate deosebita la lumina, care ii permite sa redea imagini color cu o valoare IRE 30 la numai 0.07LUX si imagini alb/negru cu o valoare IRE 30 la 0.008LUX. In plus, solutia OptimizedIR folosita de aceasta are o raza de actiune extinsa, fiind operabila la distante de pana la 400m. Astfel, camera poate recunoaste si identifica obiectele din cadru, chiar si in conditii de mediu cu iluminare redusa sau in intuneric. Pentru flexibilitate deplina se poate misca la 3600 in plan orizontal (Pan) si de la -900 la +900 in plan vertical (Tilt), cu o viteza ajustabila in intervalul 0.05°/s – 150°/s. Totodata, asigura focalizare automata, functie de zoom optic 30x si zoom digital 21x.

Pentru a putea fi operata in siguranta deplina in conditii de mediu dificil, camera AXIS Q6215-LE a fost proiectata la standardul militar MIL-STD-810G, care presupune printre altele rezistenta la diferite presiuni, temperaturi, radiatii, socuri mecanice si coroziune. De asemenea, ea este certificata IP66/IP68/IK10/NEMA 4X, ceea ce garanteaza un nivel ridicat de rezistenta la praf si lichide, inclusiv in caz de imersiune, dar si o rezistenta la socuri mecanice de pana la 20 Joules. Drept urmare, ea poate opera fara probleme in caz de vant cu viteza de pana la 245km/h si este protejata impotriva vandalismului.

AXIS Q6215-LE poate filma la rezolutie HDTV 1080p cu pana la 60/50 fps (60/50 Hz), asigurand astfel imagini de cea mai buna calitate in orice situatie. Camera este dotata si cu tehnologie WDR (Wide Dynamic Range), care ii permite sa obtina cea mai buna detaliere a elementelor din scenele cu iluminat ambiental complex, precum cele care contin deopotriva zone expuse direct la lumina puternica a soarelui si zone aflate in umbra sau semi-intuneric. In plus, tehnologia Lightfinder imbunatateste sensibilitatea la lumina, pe cand solutia Zipstream permite reducerea necesarului latimii de banda si a spatiului de stocare cu pana la 50%, fara a afecta in niciun fel calitatea imaginilor.

Pe langa calitatea deosebita, noul model ofera si solutii de analiza video, prin integrarea AXIS Guard Suite. Astfel, este asigurat suport AXIS Motion Guard pentru detectia miscarii, AXIS Fence Guard pentru detectia intruziunii si AXIS Loitering Guard pentru detectia celor care zabovesc prea mult timp nejustificat intr-o anumita zona. Utilizatorul poate configura alarme pentru toate aceste situatii, obtinand o protectie mai buna a perimetrului monitorizat, fara investitii suplimentare.

Mai multe detalii despre aceasta camera performanta gasiti la: https://www.axis.com/products/axis-q6215-le, iar avantajele pe care le aduce aceasta ultima lansare Axis de top le puteti observa video la: https://youtu.be/pcjL0SJcInc, resurse pe care le puteti distribui daca doriti.

Despre Axis Communications

Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente si mai sigure, prin crearea de solutii inovative, care ajuta la imbunatatirea securitatii si ofera noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de reţea, Axis ofera produse si servicii de supraveghere si analiza video, control acces si sisteme audio complete. Axis are peste 3.000 de angajati in peste 50 de tari si colaboreaza cu parteneri din intreaga lume pentru a oferi solutii. Fondata in 1984, Axis este o companie cu sediul in Suedia, listata la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS. Pentru mai multe informatii despre Axis, vizitati site-ul: www.axis.com. Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *