Prima integrare de acest fel cu Amazon Alexa le oferă jucătorilor control vocal pentru a modifica efectele de iluminare, setările dispozitivelor Razer și alte funcții

Programul Razer Chroma Connected Devices include acum 15 parteneri și peste 300 de dispozitive cu suport Razer Chroma

Razer™, cel mai popular brand de lifestyle pentru gameri la nivel mondial, a anunțat că va implementa suportul pentru Amazon Alexa în dispozitivele Razer compatibile cu Razer Synapse 3, o platformă de tip Internet-of-Things cu milioane de utilizatori, aflată în plină expansiune.

Razer a anunțat de asemenea că programul Razer Chroma Connected Devices, lansat anul trecut în iunie la Computex 2018, include acum 15 noi parteneri. Pentru utilizatori acest lucru înseamnă accesul la peste 300 de dispozitive compatibile cu jocuri și aplicații care suportă tehnologia Razer Chroma.

Abilitatea de control vocal asupra componentelor hardware pentru gaming prin Alexa va putea fi accesată prin Razer Synapse 3, aplicația unificată pentru configurarea produselor Razer. Utilizatorii pot folosi microfoanele Razer pentru a controla dispozitivele compatibile. De exemplu, caracteristicile Razer Chroma precum iluminarea sincronizată dintre mouse, tastatură, căști și alte produse poate fi controlată de acum verbal prin intermediul Alexa. Alexa integrată cu Synapse 3 le va permite utilizatorilor Razer să controleze și iluminarea ambientală Philips Hue sau să acceseze zeci de mii de abilități Alexa fără să apese vreun buton, ci prin intermediul produselor Razer cu microfon. Experiența de iluminare unificată Razer Chroma poate fi folosită și pe dispozitive de la producători terți, inclusiv carcase de PC, plăci de bază și ventilatoare, folosind modulul Razer Chroma Connect.

“Această noutate prevestește viitorul imaginat de Razer, în care dispozitivele de gaming pot fi utilizate la adevăratul lor potențial prin activare vocală, sincronizare și servicii cloud,” a declarat co-fondatorul și CEO-ul Razer, Min-Liang Tan. “Razer Chroma este o caracteristică de gaming incredibil de puternică și suntem deosebit de motivați să colaborăm cu Amazon pentru a realiza integrarea cu Alexa, permițând astfel utilizatorilor să schimbe efectele de iluminare, profilurile, setările, să pornească jocuri sau să îndeplinească alte funcții.”

Pete Thompson, VP al Alexa Voice Service a declarat: ”Suntem încântați să colaborăm cu Razer pentru a oferi pentru prima dată o integrare ce dovedește felul în care Alexa poate îmbunătăți experiența de gaming.  Cu Alexa, utilizatorii pot controla perifericele Razer compatibile, totodată ei putând profita pe deplin de capabilitățile Alexa, printre care administrarea dispozitivelor smart sau posibilitatea de a accesa zeci de mii de abilități Alexa.”

În cel de-al doilea trimestru din 2019, utilizatorii Razer Synapse din Canada și SUA care-și conectează dispozitivele Razer compatibile Amazon Alexa vor observa un nou modul care le permite să transmită comenzi direct către Alexa prin microfoanele de pe căștile Razer, microfoane de sine stătătoare și microfoane de laptop pentru a schimba setările de iluminare sau de joacă. Activarea serviciului în alte țări va avea loc înainte de sfârșitul anului.

Example de comenzi

“Alexa, roagă Chroma să schimbe profilul de iluminare în modul FPS.”

“Alexa, sincronizează toate dispozitivele mele să redea culoarea echipei din care fac parte.”

“Alexa, roagă Chroma să pornească Overwatch”

“Alexa, roagă Razer Synapse să scadă DPI-ul la 200.”
“Alexa, roagă Razer să schimbe setările audio în modul de cinema.”

Razer și Amazon vor coopera cu dezvoltatorii de jocuri să includă funcționalități Alexa în cadrul jocurilor video alături de Chroma SDK pentru a oferi experiențe și mai captivante.

Razer le urează bun venit dispozitivelor Chroma Connected produse de AMD, AOC, ASRock, Biostar, Colorful, Cougar, Ducky Channel, EK Waterblocks, Lian Li, MSI, Team Group, Thermaltake, ViewSonic, Wooting și Zotac.


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *