În perioada 8 mai – 8 iunie, 2014, în noua şi eleganta Galerie Dignitas, din str.Anton Pann, nr.21, iubitorii de artă bucureşteni se pot bucura de o întâlnire – eveniment cu cele mai noi creaţii ale artistului plastic Ioan Iacob , unul dintre cei mai cunoscuţi pictori români contemporani din spaţiul germanic. Multe dintre lucrări sunt expuse pentru prima dată. O experienţă inedită în cadrul expoziţiei o reprezintă răsfoirea caietelor personale, un laborator de creaţie sui-generis. Pictorul va susţine şi două cursuri masterclass pentru tineri talentaţi din renumite instituţii de educaţie plastică din Capitală.
Expozitia Ioan Iacob, Galeria Dignitas

Expozitia Ioan Iacob, Galeria Dignitas

În data de 8 mai, Fundaţia Dignitas a inaugurat, la sediul său din Bucureşti, din str. Anton Pann nr.21, Galeria Dignitas , prin organizarea vernisajului expoziţiei lui Ioan Iacob: “Ulei, Apa, Prafuri colorate”, în prezenţa atistului şi a unui select public din capitală. Ioan Iacob a expus mult şi cu succes în Germania, picturile lui intrând înca din anii debutului în mari colecţii particulare.

Criticul de artă Aurelia Mocanu , o subtilă cunoscătoare a creaţiei şi a evoluţiei pictorului, a scos în evidenţă, în prezentarea sa, importanţa evenimentului în viaţa culturală a Capitalei, semnificaţia lucrărilor expuse, care ilustrează specificul momentului actual în evoluţia artistului: culoare, tehnică, tematică: obiecte familiare din viaţa cotidiană sunt resemnificate, devin pretexte pentru mărturisiri ale unor trăiri complexe ale creatorului în faţa lumii.

În intervenţia sa, Ioan Iacob a împărtăşit invitaţilor câteva dintre tainele procesului de interiorizare a experienţelor cotidiene, care renasc într-o nouă realitate, cea a operelor sale.

În luna mai, Fundaţia Dignitas va organiza, la Galerie, evenimente speciale, pentru a marca sărbătorile internaţionale dedicate muzeelor şi galeriilor. Elevi şi studenţi de la Liceul de Arte Plastice “ Nicolae Tonitza ” şi Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti vor participa la cursuri mastercalss cu Ioan Iacob, organizate în data de 17 mai si 19 mai, la sediul fundaţiei din str. Anton Pann, nr.21. Înscrierea se face la nr. de telefon: 0748881337

Pentru vizitarea expoziţiei sau programarea unor întâlniri speciale cu artistul, vă rugăm să ne contactaţi la nr. de telefon: 0744 351 649

Expoziţia face parte din proiectul permanent al Fundatiei Dignitas de promovare a artiştilor plastici români contemporani.


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *