Buju, Stanciu și Asociații lansează Lawren.ai, un asistent virtual inovator care transformă modul în care oamenii interacționează cu legea. Antrenat pe legislația și jurisprudența românească, Lawren.ai oferă acces instant la informații juridice complexe, explicând raționamentele și procesele legale într-un limbaj simplu și ușor de înțeles.

Disponibil permanent pe platforma Lawren.ai, acest agent interactiv este un asistent virtual dotat cu inteligență artificială, gata să răspundă întrebărilor juridice și să ghideze utilizatorii prin cadrul legislativ.

„Lawren.ai a fost creat pentru a răspunde unei nevoi reale: accesul rapid și accesibil la informație juridică de calitate. În trecut, tehnologia din domeniul juridic se limita la simple baze de date, utile, dar insuficiente pentru a clarifica problemele complexe cu care se confruntă oamenii. Am vrut să schimbăm asta, motiv pentru care am creat Lawren.ai”, declară Victor Buju, fondator Buju Stanciu și Asociații.

În urma unei investiții inițiale de peste 200.000 euro și dezvoltat de o echipă de experți în drept și tehnologie, Lawren.ai își propune să faciliteze înțelegerea legilor, să susțină educația juridică și să revoluționeze serviciile juridice. Chatbot-ul promite un viitor în care legea este accesibilă tuturor, indiferent de pregătirea profesională, fie că este vorba de profesioniști ai dreptului, antreprenori sau persoane aflate în căutarea unui răspuns rapid la o curiozitate juridică.

Lawren.ai utilizează o infrastructură proprie, care valorifică cele mai performante modele lingvistice mari (LLM) și permite integrarea unor instrumente suplimentare, precum baze de date vectoriale, căutare avansată pe internet și inteligență artificială. Parte din procesul de antrenare a fost și analizarea proceselor cognitive ale avocaților, identificarea circuitelor și tiparelor, urmată de implementarea acestora în formule de codare. De asemenea, Lawren.ai a fost antrenat pe teste și grile juridice, primind feedback de la specialiști în drept pentru îmbunătățirea continuă a raționamentelor aplicate și a acurateței răspunsurilor.

Inovația tehnologică a Lawren.ai constă în crearea unei baze de date juridice robuste, structurată pentru a identifica rapid ramurile juridice relevante pe baza cuvintelor cheie din solicitările utilizatorilor. Prin utilizarea unor liste de resurse aprobate de specialiști și printr-un cadru de testare juridică propriu, chatbot-ul urmărește să furnizeze informații corecte și actuale.

„Pasiunea noastră pentru tehnologie și dorința de a aduce inovația într-un domeniu conservator ne-au motivat să creăm Lawren.ai. Am observat cum oamenii utilizează din ce în ce mai mult tehnologia în viața de zi cu zi și ne-am dat seama că același lucru se poate întâmpla și în domeniul juridic. Lawren.ai este  un instrument care poate schimba modul în care oamenii interacționează cu legea. Suntem mândri să fim pionierii acestei transformări digitale a domeniului juridic”, adaugă Cătălina Popescu, CEO al Lawren.ai.

Lawren.ai beneficiază de experiența și realizările academice ale echipei de dezvoltare, condusă de către Cătălina Popescu (absolventă a Imperial College of London), Alexandru Murtaza (olimpic internațional la informatică și absolvent al facultății Politehnica din București) și Paul Gabriel Muscă (absolvent al Universității Cambridge).

Echipa subliniază că Lawren.ai se află la o versiune de testare (beta), al cărei scop este de a înțelege interacțiunea publicului cu chatbot-ul și de a deduce nevoile utilizatorilor. În același timp, echipa promite noi direcții de dezvoltare, pentru a facilita întâlnirea dintre drept și inteligența artificială.

***

Despre Buju Stanciu și Asociații

Buju Stanciu & Asociații a fost fondată în anul 2021 de către Victor Buju și Marius Stanciu. În prezent, societatea de avocatură își propune să devină un adevărat laborator de inovație, prin integrarea competențelor tradiționale ale echipei cu soluții tehnologice de ultimă generație, în scopul de a livra servicii juridice eficiente și de înaltă calitate. Societatea are parteneriate strategice cu societăți de avocatură renumite din peste cincizeci de jurisdicții, dezvoltând astfel noi competențe juridice transfrontaliere.


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *