• Seriile ThinkPad L, T, X, Z, X1 și P prezintă inovații la nivel de tastatură, display, performanță/răcire, securitate, experiență de utilizare și întreținere/reparare
  • 70% din daunele accidentale necesită înlocuirea a două sau mai multe piese. Lenovo pune la dispoziția companiilor și utilizatorilor individuali servicii dedicate de garanție și suport
  • Toate laptopurile Lenovo Think au trecut multiple teste MIL-STD 810H, un instrument valoros pentru evaluarea durabilității și rezistenței echipamentelor

București, 19 februarie 2023 – Laptopurile din gama ThinkPad de la Lenovo reprezintă alegerea ideală pentru companiile și utilizatorii care au nevoie de laptopuri performante, rezistente în timp și fiabile. În prezent, modul de lucru hibrid a devenit un element obligatoriu din strategia oricărei organizații, de aceea tranziția către acest sistem presupune schimbări semnificative la nivelul oricărei companii, una dintre cele mai importante fiind procesul de achiziție de tehnologie care să susțină atât lucrul de la distanță, cât și de la birou.

Laptopurile de business de ultimă generație trebuie să ofere experiențe mai bune pentru utilizatori, dar în același timp să fie prietenoase cu mediul și să contribuie la economia circulară. Dezvoltarea unor lanțuri de aprovizionare, servicii, design de produse și materiale revoluționare a permis Lenovo să facă trecerea către un model circular – „proiectare, utilizare, returnare”. De exemplu, cele mai noi laptopuri ThinkPad X1 sunt fabricate din materiale reciclate, materiale plastice PCC și ambalaje din bambus și trestie de zahăr fără plastic, minimizând astfel utilizarea de materiale virgine și crescând gradul de utilizare a materialelor plastice cu conținut reciclat post-industrial (PIC). De altfel, toată gama ThinkPad a fost proiectată cu gândul la planetă, fiind fabricate din plastic reciclat și materiale naturale, în diverse componente și sunt livrate într-un ambalaj reciclat și/sau provenit din păduri sustenabile.

În acest context, Lenovo a adus câteva schimbări majore portofoliului de laptopuri din gama ThinkPad, punând accent pe securitate, performanță și experiența de utilizare. Noile inovații Lenovo ajută companiile să-și îmbunătățească productivitatea, să evite perioadele de nefuncționare și cheltuielile neprevăzute, generând astfel venituri substanțiale per angajat.

Ce aduce nou, în 2024, gama ThinkPad?

Noile tastaturi Lenovo. Tastele Fn și Ctrl au fost permutate (tasta Ctrl a fost înlocuită cu fn), astfel încât tastaturile ThinkPad sunt acum aliniate cu restul portofoliului Lenovo și cu industria. Mai mult decât atât, tastatura este tratată împotriva zgârieturilor, astfel încât literele de pe taste nu se șterg și se mențin intacte o perioadă lungă de timp. De asemenea, au fost create marcaje tactile pe tastele utilizate frecvent de către utilizatorii cu deficiențe de vedere: creșterea/scăderea volumului; tastele F, J; tasta Fn; tasta Insert; tasta Enter; tasta săgeată în jos. Protuberanța LED de lângă portul de alimentare are aceeași dimensiune ca simbolurile Braille, pentru a îmbunătăți accesibilitatea.

Întreținere/Reparare. Laptopurile ThinkPad T14 și T16 din seria T oferă mai multă flexibilitate utilizatorilor pe partea de întreținere sau reparație a dispozitivului. Sunt dotate cu 2 module DIMM deschise, baterii tip CRU (Customer Replaceable Unit) de 52,5 Whr (T14) și 86 WHr (T16), o placă pentru port USB-A/RJ-45, capac D ușor de întreținut care indică orificiul de resetare. Alte inovații în materie de întreținere și reparare pentru gama ThinkPad includ un nou ghid de reparații care utilizează imagini reale ale produsului, videoclipuri și numerele de referință ale pieselor de schimb pentru simplificarea procesului de achiziție; parteneriat cu iFixit, magazin online cu piese de schimb și ghiduri de reparații online, pentru a obține o evaluare a posibilității de reparare a produsului; baterie tip CRU de 90 Whr pentru modelul P1 Gen 7.

Performanță/răcire. Performanța sistemului de răcire pentru laptopurile din gama ThinkPad a fost îmbunătățită semnificativ. De asemenea, modelele X1 Carbon / 2-in-1 sunt dotate cu un ventilator dublu, cu 42% mai mare, iar SSD-ul a fost repoziționat mai aproape de ventilator, oferind astfel o răcire mai bună, iar dispozitivul este mai silențios. În plus, modelele T14/T16 oferă conectivitate îmbunătățită cu 5G și Wifi 7 opțional.

Securitate. Laptopurile ThinkPad T14 / T16 au un design îmbunătățit al butonului Tamper Switch, care este înconjurat de un perete protector, răspund cerințelor stricte de securitate ale Microsoft Azure Team și sunt echipate cu o trapă cu structură mecanică inferioară compatibilă cu mufa RJ45 – fără daune mecanice până la 10 kgf.

Display. Seriile ThinkPad L/T de 14 inch îmbunătățesc interacțiunea directă a utilizatorilor cu ecranul, datorită tehnologiei 3M Dual Brightness Enhancement Film (DBEF5), care oferă o luminozitate mai mare și un consum de energie mai mic, protejând în același timp ochii. De asemenea, formatul display-ului este WUXGA DBFE 400 NIT, la care se adaugă tehnologia Eyesafe pentru display-urile tactile WUXGA, care reduce emisiile de lumină albastră și protejează ochii pe durata sesiunilor lungi de lucru. Modelul X1 Carbon este echipat cu un ecran OLED de 2,8k cu funcționalitate tactilă AOFT.

Experiența de utilizare. Toate laptopurile ThinkPad sunt prevăzute cu sistem de ventilație în partea din spate pentru o mai bună utilizare și cu o bară de comunicare standard (cu excepția L13 refresh). Modelele L14 / L16 oferă conectivitate suplimentară cu al 5-lea port USB, modelul X1 2 în 1 asigură o experiență de scriere completă, datorită creionului magnetic atașat, iar modelele P14s/P16s & P1 sunt echipate cu capac A din aluminiu.

În plus, laptopurile din gama ThinkPad oferă o autonomie ridicată a bateriei și sunt proiectate să funcționeze și să reziste în condiții dificile, fiind una dintre cele mai bune opțiuni pentru utilizatorii care călătoresc frecvent sau lucrează în medii dure. Cu o gamă variată de modele potrivite pentru diferite nevoi și bugete, gama ThinkPad de la Lenovo este o alegere excelentă pentru oricine caută un laptop puternic și fiabil.

ThinkPad X1 Carbon Gen 12 – pregătit pentru următorul val de computere de business cu AI

Laptopurile Intel Evo Lenovo ThinkPad X1 Carbon sunt dotate cu procesoare Intel Core Ultra și cu sistemul de operare Windows 11, care asigură o eficiență energetică optimă, o mai bună performanță și experiențe imersive. Suportul dedicat pentru accelerare AI va ajuta utilizatorii să adopte noi experiențe, să fie mai eficienți atât la birou, cât și în plan personal, dar și să optimizeze capabilitățile Copilot în Windows. Fie că sunt utilizate pentru afaceri sau pentru petrecerea timpului liber, aceste laptopuri Lenovo sunt printre primele modele care conduc o revoluție AI PC care va schimba fundamental modul în care oamenii creează, colaborează și interacționează cu computerele.

Mai multe inovații centrate pe utilizator îmbunătățesc interacțiunea pe dispozitivul ThinkPad X1. Un TrackPad mai mare, de 120 mm, cu butoane fizice îmbunătățește precizia și utilizarea cu o singură mână cu TrackPoint-ul integrat. O nouă funcționalitate a ThinkPad X1 permite utilizatorilor să personalizeze caracteristicile comune dintr-o listă de opțiuni, prin dubla atingere a TrackPoint-ului care deschide meniul rapid TrackPoint. TouchPad-ul  haptic din sticlă reprezintă o metodă opțională de utilizare, disponibilă pentru prima dată pe ThinkPad X1.   Noile laptopuri ThinkPad X1 Carbon dispun de sisteme îmbunătățite de management al răcirii și al consumului de energie și de funcționalități Computer Vision în aplicația Lenovo Commercial Vantage. Acestea includ activare prin detectarea feței și reglarea adaptivă a luminii pe monitoarele externe, oferind mai multă securitate și economii de energie. ThinkPad X1 a excelat întotdeauna în ceea ce privește opțiunile de display și funcțiile camerei foto. Lenovo View oferă instrumente de optimizare video pentru camera foto, inclusiv o nouă funcție Low Light Enhancer, care poate ilumina și nuanța conținutul video în medii cu lumină scăzută. Software-ul rulează pe NPU pentru a economisi energie și a limita încărcarea procesorului atunci când rulează aplicații de comunicații unificate, cum ar fi Teams sau Zoom.
ThinkPad X1 va include o cameră foto opțională de 8MP în cadrul Communications Bar, care oferă o calitate excelentă a conferințelor video. Conținutul video este mai clar datorită celui mai nou display OLED opțional de 120 Hz. Communications Bar permite, de asemenea, o utilizare mai bună a șasiului reproiectat, care are margini mai înguste și care oferă un raport mai mare dintre ecran și echipament și o deschidere ușoară cu o singură mână. Mai mult decât atât, ThinkPad X1 Carbon Gen 12 este mai ușor decât modelele anterioare, cântărind doar 1,09 kg.

Teste exigente de durabilitate

Toate laptopurile Lenovo Think au trecut multiple teste MIL-STD 810H, un instrument valoros pentru evaluarea durabilității și rezistenței echipamentelor și sunt conforme cu setul de standarde Mil-SPEC, conceput pentru a testa durabilitatea, rezistența și fiabilitatea și care acoperă inclusiv testele de temperatură, presiune, praf, umiditate, șocuri și vibrații. Funcționează chiar și la 3.500 metri altitudine, dar și în medii inflamabile, cu vapori și praf combustibil (de exemplu, în fabrici). Riscul de accidente sau avarii în timpul utilizării și manipulării echipamentelor este redus, activitatea desfășurându-se astfel fără întreruperi. Echipamentele sunt mai rezistente în condiții dificile de mediu și vor necesita mai puține reparații, ceea ce pe termen lung se traduce prin economii de costuri.

Servicii dedicate de garanție și suport

Conform statisticilor interne Lenovo privind reparațiile, 70% din daunele accidentale necesită înlocuirea a două sau mai multe piese. Datorită serviciului de garanție oferit de Lenovo, Accidental Damage Protection (ADP), atât departamentele IT din companii, cât și utilizatorii individuali beneficiază de protecție împotriva daunelor accidentale, fiind evitate astfel costurile adiționale asociate cu înlocuirea pieselor deteriorate ale sistemului.

Sustenabilitatea și reducerea amprentei de carbon din activitățile de producție, prelucrare, transport, servicii reprezintă o prioritate pentru companii. Pentru a ajuta clienții în acest demers, Lenovo pune la dispoziție serviciul CO2 Offset Services, o soluție simplă și cuantificabilă pentru a compensa amprenta de carbon IT. Lenovo a calculat și estimat valoarea emisiilor de carbon pentru laptopurile, desktop-uri, tabletele și serverele Lenovo pe parcursul unui ciclu mediu de viață mediu (de la fabricare, utilizare zilnică și până la sfârșitul ciclului de viață). Astfel, companiile pot adăuga compensarea emisiilor de carbon ca parte a achiziției de hardware. Serviciul oferit de Lenovo se aliniază principiului DNSH – Do No Significant Harm („A nu prejudicia în mod semnificativ”), o nouă obligație la nivel european și o componentă cheie a strategiei de dezvoltare durabilă, la care trebuie să se raporteze companiile care aplică pentru proiectele finanțate din fonduri europene și care trebuie să respecte acest principiu.

Premier Support este un serviciu de suport și asistență pe care Lenovo îl pune la dispoziția companiilor care au nevoie să reducă costurile operaționale și să eficientizeze suportul oferit de departamentele interne de IT. Serviciul de asistenţă Premier Support oferă acces direct 24x7x365 la ingineri Lenovo acreditați pentru a rezolva rapid probleme de hardware și software. Prin intermediul acestui serviciu, companiile pot degreva departamentul IT de o serie de sarcini de rutină, reducând nivelul de încărcare al personalului, care se poate ocupa de activități mai complexe, care susțin creșterea organizației.


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *