Companiile consolidează extinderea Open RAN, valorificând expertiza lor tehnică acumulată din implementarea la scară largă a rețelelor comerciale Open RAN.

București, România – 15 februarie 2024 – Samsung Electronics Co., Ltd. și Vodafone, în colaborare cu AMD, au anunțat că cele trei companii au realizat cu succes un apel de la un capăt la altul cu cele mai recente procesoare AMD care utilizează tehnologia Open RAN, o premieră pentru industrie. Această realizare comună demonstrează cum expertiza în materie de tehnologie a companiilor conduce la îmbogățirea ecosistemului Open RAN în întreaga industrie.

Primul apel a fost realizat în laboratorul de cercetare și dezvoltare al Samsung din Coreea, folosind un RANvirtualizat al Samsung, versatil și compatibil cu O-RAN, alimentat de procesoarele din seria AMD EPYC™ 8004, pe serverele Telco/Edge ale Supermicro, susținute de platforma Wind River Studio Container-as-a-Service (CaaS). Această demonstrație a avut ca scop verificarea performanței optimizate, eficienței energetice și interoperabilității între soluțiile partenerilor.

Această acțiune comună reprezintă angajamentul continuu al Samsung și Vodafone de a-și consolida poziția pe piața Open RAN și de a-și extinde ecosistemul cu parteneri de frunte din industrie. Acest ecosistem Open RAN mai larg și în creștere ajută operatorii să construiască și să modernizeze rețelele mobile cu o flexibilitate mai mare, un timp mai scurt de punere pe piață și performanțe de neegalat.

,,Acest efort colectiv marchează un punct de referință cheie pentru industria rețelelor mobile pentru a impulsiona Open RAN, aducând împreună furnizori la fiecare nivel al structurii rețelei. Demonstrația ilustrează angajamentul și deschiderea Samsung de a valorifica întregul potențial al rețelelor mobile. Samsung lucrează în mod constant cu alți lideri tehnologici pentru a oferi operatorilor mijloacele de a transforma rețelele și de a capitaliza diversitatea ecosistemului Open RAN“, a declarat June Moon, Vicepreședinte Executiv și Șef al R&D, în cadrul diviziei de Networks, Samsung Electronics.

,,Open RAN reprezintă o transformarea majoră pentru progresul rețelelor mobile pentru viitor. Atingerea acestui punct de referință cu parteneri de vârf din industrie precum Samsung și AMD arată dedicarea Vodafone de a-și îndeplini promisiunea inovației Open RAN. Vodafone caută în mod constant să inoveze rețeaua sa, explorând potențialul și diversitatea ecosistemului“, a declarat Nadia Benabdallah, Director al Strategiei de Rețea și Inginerie la Grupul Vodafone.

,,Industria telecomunicațiilor continuă să ceară noi niveluri de performanță și eficiență energetică, cu sarcini tot mai complexe și ținte de eficiență stringentă. Procesoarele AMD EPYC 8004 sunt optimizate pentru modelele moderne de implementare a rețelelor de vârf și vRAN pentru a permite evoluția actuală a industriei telecom spre rețele cu adevărat deschise și virtualizate. Suntem extrem de mândri de colaborarea noastră cu Samsung și Vodafone, valorificând cele mai recente procesoare de centre de date pentru modernizarea infrastructurii telecomunicațiilor legacy și pentru a furniza performanța, eficiența și scalabilitatea de vârf necesare pentru construirea rețelelor mobile extrem de inovatoare.”, a declarat Kumaran Siva, vicepreședinte, Dezvoltare Strategică a Piețelor, AMD.

,,Pe măsură ce industria de telecomunicații continuă să evolueze rapid, Samsung și partenerii săi de ecosistem sunt în fruntea inovației și transformării. Această realizare tehnică între Samsung, Vodafone și AMD validează capacitățile îmbunătățite dintre soluțiile tuturor celor trei companii și susține noii furnizori în ecosistemul Open RAN aflat în evoluție” a declarat Prakash Sangam, fondator și director al Tantra Analyst.

Companiile vor demonstra rezultatele testului lor care depășesc 1Gbps pentru mai mulți utilizatori, pe configurația multi-celulară în cadrul evenimentului MWC 2024 (26 februarie – 29 februarie).

În iunie 2021, Samsung a devenit un partener strategic pentru Vodafone pentru a-și duce la îndeplinire viziunea Open RAN de modernizare a rețelelor legacy și de dezvoltare a unui ecosistem solid Open RAN. Începând de atunci, companiile și-au extins colaborarea, marcând recent un punct de referință prin demararea celei mai mari implementări Open RAN în Marea Britanie, în august 2023. Samsung a anunțat și o nouă colaborare cu AMD pentru a avansa vRAN-ul 5G și Open RAN-ul virtualizat pentru transformarea rețelei.

Ecosistemul puternic al Samsung demonstrează capacitatea de a oferi soluții vRAN și Open RAN fiabile și durabile, care depășesc performanța specifică telcomunicațiilor. Cu obiectivul de a pre-testa și integra astfel de alternative, Samsung a căutat să-și valideze soluțiile vRAN și Open RAN, pentru a oferi operatorilor de rețele o cale eficientă către piață. Expertiza extensivă a Samsung în rețelele comerciale este deja domonstrată la nivelul operatorilor principali din America de Nord, Europa și Asia.

Samsung este un pionier în livrarea cu succes a soluțiilor 5G end-to-end, inclusiv circuite integrate, radiouri și nucleu de rețele de telecomunicații. Prin cercetare și dezvoltare continuă, Samsung împinge industria să avanseze rețelele 5G cu portofoliul său de produse lider pe piață, de la vRAN 3.0, Open RAN, nucleu, la soluții de rețea private și instrumente de automatizare alimentate de AI. Compania furnizează în prezent soluții de rețea operatorilor mobili care asigură conectivitatea la sute de milioane de utilizatori la nivel mondial.


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *