București, 27 septembrie 2023: Numărul românilor care vor călători în destinații exotice se dublează în sezonul 2023-2024. Karpaten Turism, una dintre cele mai mari agenții de turism din România, relansează zborurile charter către Maldive. Acestea vor fi operate între decembrie 2023 și martie 2024 cu Airbus 321 NEO LR, cel mai nou și performant avion din flota HiSky, iar durata zborului direct este de 8 ore, cu plecare din București. Prețurile pornesc de la 1399 euro/persoană, în funcție de hotelul și de opțiunile de masă alese.

,,Suntem încrezători că tot mai multe persoane vor alege Insulele Maldive și în acest sezon, dovadă stă succesul din 2020, când am lansat, în premieră, un zbor către Maldive în plină pandemie. În mai puțin de 3 zile am vândut un avion întreg și am fost nevoiți chiar să suplimentam cu încă două zboruri iar apoi am operat zboruri săptămânale, în colaborare cu Tarom și GullivAir, pe tot parcursul sezonului. De atunci destinațiile exotice au devenit o opțiune tot mai frecventă pentru concedii. Anul acesta am fost motivați să relansăm zborurile charter către Maldive din dorința de a le oferi turiștilor români pachete premium la un raport calitate – preț avantajos, la fel cum oferă toți turoperatorii din vestul Europei. Facem eforturi pentru a contracta cât mai multe hoteluri și a le oferi turiștilor cele mai bune servicii în vacanțele pe care le aleg, grație parteneriatelor de lungă durată cu furnizorii noștri”, a spus Alexandru Mărginean, Manager General Karpaten Turism – Divizia Turism Extern.

În sezonul de iarnă 2022-2023, peste 12.000 de români și-au rezervat o vacanță către destinațiile exotice din portofoliul agenției. Astfel că peste 90% din totalul capacității de anul trecut a fost vândut, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care compania a luat decizia de a suplimenta numărul de curse charter in sezonul toamna-iarna 2023-2024, până la 21.000 de locuri disponibile. Succesul înregistrat de aceste chartere se datorează nevoii turiștilor de a călători confortabil și fără escale către destinații exotice îndepărtate.

Kenya, Zanzibar și Dubai, în continuare în topul preferințelor românilor

Turoperatorul pune la dispoziția românilor și alte chartere către destinații exotice, de care se pot bucura pe perioada toamnă-iarnă. Astfel că, săptămânal, sunt operate zboruri din București către Kenya, Zanzibar și Dubai, dar și către alte destinații de vacanță populare în timpul acestui sezon, precum Hurghada și Sharm el Sheikh din Egipt, Turcia și Tunisia, dar și Laponia, Finlanda în perioada sărbătorilor de iarnă.

În 2023, Karpaten Turism a crescut capacitatea pentru zborurile charter cu 30%, lansând zboruri charter din 15 aeroporturi către unele dintre cele mai îndrăgite destinații de români. Acesta este motivul care i-a adus companiei Premiul 1 la TopHotel Conference & Awards 2023 pentru campania “Ajungi mai repede în destinațiile pe care le iubești! Zboruri charter de pe 15 aeroporturi din țară” la categoria “Cea mai bună inițiativă de a susține Turismul Global”.

Până la finalul lui 2023, compania estimează peste 200.000 de turiști pentru care vor fi operat vacanța în acest an și vânzări totale în valoare de 170 milioane de euro.


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *