București, 29 August 2023 – Panasonic va prezenta cele mai noi produse de consum, de la televizoare la sisteme audio-video, electrocasnice mici, îngrijire personală, imagine digitală și comunicare inteligentă, în sala “HUB27” la IFA 2023 din Berlin. Aceasta face parte din abordarea holistică a mărcii, orientată către consumator, care se concentrează pe starea de bine a oamenilor, a societății și a planetei în patru dimensiuni diferite. “Scopul nostru este de a echilibra starea de bine individuală cu sustenabilitatea globală, iar noi am lucrat intens pentru a da viață acestei viziuni“, explică Masahiro Shinada, CEO al Panasonic Corporation.

Panasonic lucrează intens la soluții de vârf în industrie legate de reducerea emisiilor de CO2 și de economia circulară; sunt pași importanți care regândesc filosofia de proiectare a produselor și care dau prioritate unor cicluri de viață mai lungi ale produselor – de exemplu, prin utilizarea de modele modulare pentru o reparație mai ușoară sau prin integrarea IoT pentru detectarea predictivă a defecțiunilor – și furnizează oferte de recondiționare mai accesibile precum și modele de abonament. Panasonic Holdings desfășoară cu succes operațiunile de reducere substanțială a carbonului în aproximativ 250 de fabrici ale sale. De asemenea, Panasonic își extinde producția de pompe de căldură în Europa. Pentru a consolida și mai mult afacerea cu pompe de căldură, Panasonic va investi peste 300 de milioane de euro în cercetare și dezvoltare, producție, vânzări și marketing până în 2025.

La IFA 2023, Panasonic se va concentra pe viziunea sa corporativă de “Holistic Wellbeing” (stare de bine holistică). Abordarea Holistic Wellbeing se structurează pe patru dimensiuni:

  • “Spatial Wellbeing” – “Starea de bine în spațiul de locuit” (TV și divertisment la domiciliu)
  • “Outer Wellbeing” – “Starea de bine exterioară” (îngrijire personală)
  • “Inner Wellbeing” – “Starea de bine interioară” (electrocasnice mici)
  • “Social Wellbeing” – “Starea de bine socială” (imagistică digitală și îngrijirea animalelor de companie).

În anul în care am introdus deja atât de multe produse de ultimă generație și produse premiate în toate aceste categorii, așteptăm cu nerăbdare să le explicăm, la Berlin, partenerilor noștri europeni de retail strategia noastră și să le prezentăm și mai multe produse noi“, declară Hideki Katayama, Managing Director al Panasonic Marketing Europe GmbH.

 STAREA DE BINE ÎN SPAȚIUL DE LOCUIT

Televizoare și sisteme audio-video pentru cel mai bun divertisment – acasă și în mișcare

Văzul și auzul sunt elemente importante ale standardului de bunăstare în spațiul de locuit – folosite corect, ele pot spori semnificativ starea noastră generală de bine. Aliniindu-se la această noțiune, Panasonic a anunțat în ultimele săptămâni noua sa gamă 2023 de televizoare OLED și LED. Televizoarele Panasonic OLED sunt considerate de mult timp prima alegere pentru filme, emisiuni TV și jocuri; susținute de colaborările de lungă durată ale Panasonic cu regizorii profesioniști și cu marii dezvoltatori de jocuri, noile produse sunt dezvoltate și din perspectiva creatorilor de conținut. Acest lucru dă siguranța că reproducerea conținutului se face așa cum a fost conceput de către producători. Panasonic continuă să se bazeze pe calibrarea de la Hollywood: în modelele sale OLED de top, compania combină know-how-ul și abilitățile de inginerie japoneze cu bogata experiență profesională a coloristului de film de la Hollywood Stefan Sonnenfeld, cunoscut ca “da Vinci al filmelor”, în ceea ce privește calibrarea culorilor. La fel ca mulți alți coloriști de renume, el folosește ecranele OLED Panasonic ca monitoare de referință de format mare în fluxul său de lucru zilnic. Un mod Filmmaker Mode îmbunătățit face ca pasionații de cinema să se poată bucura de filme exact așa cum le-a conceput regizorul. În plus, sunt utilizați senzori inteligenți pentru a detecta temperatura de culoare a luminii ambientale și pentru a ajusta imaginea în detaliu. Acest lucru permite o afișare mai naturală a imaginii atât în timpul zilei, cât și atunci când se urmăresc filme pe timp de noapte. Panasonic a dezvoltat, de asemenea, My Scenery – o funcție care creează medii ce se potrivesc cu încăperea sau starea de spirit în ceea ce privește conștientizarea și starea de bine mentală – cum ar fi un peisaj frumos care  vă poate ajuta să vă concentrați mai bine la locul de muncă sau sunetele de ploaie liniștitoare pentru o rutină relaxantă înainte de culcare.

În domeniul din ce în ce mai dinamic al jocurilor, dezvoltatorii creează, de asemenea, lumi digitale incredibil de realiste cu ajutorul unor imagini și efecte sonore impresionante. Cerințele tehnice din ce în ce mai mari pot fi adesea îndeplinite doar de monitoarele profesionale de calculator – sau chiar de cele mai recente televizoare OLED de la Panasonic. Pentru a se asigura că fiecare joc arată cât mai bine, noul True Game Mode  aduce în lumea jocurilor toate caracteristicile de reproducere precisă a culorilor disponibile pentru filme, în timp ce funcția îmbunătățită HDR Tone Mapping asigură o reprezentare fidelă a conținutului HDR furnizat de consola de jocuri.

Modelul emblematic al gamei OLED 2023 este seria MZ2000, disponibil cu ecrane de 55, 65 și 77 inci. Seria se bazează pe un panou de ultimă generație cu Micro Lens Array și o configurație personalizată, cu management termic multistrat, care permite o creștere semnificativă a luminozității . Alte patru serii completează gama de televizoare OLED de la Panasonic în jos: Noua serie de televizoare MZ1500 4K Ultra HD (42, 48, 55 și 65 de inci) combină un design revoluționar cu tehnologia OLED profesională a unui panou Master OLED PRO . La fel ca și seria MZ980, disponibilă în aceleași dimensiuni, este o recomandare absolută pentru oricine dorește să experimenteze calitatea de cinema și jocurile cu un televizor OLED la cel mai înalt nivel. Pe de altă parte, seria MZ800 (42, 48, 55 și 65 de inci) poate convinge printr-un design minimalist fără ramă și un preț ușor de gestionat – intrarea perfectă în lumea fascinantă a televizoarelor OLED 4K Ultra-HD și primul televizor OLED Panasonic cu Google TV din UE, precum și primul televizor OLED Android TVTM Panasonic din Marea Britanie.

Gama din segmentul televizoarelor LED este la fel de largă: televizoarele LED 4K Ultra HD din seria MX950 (55, 65 și 75 inchi) și MX940 (43 și 50 inchi) dispun de cea mai recentă tehnologie Mini LED Panel (MX950), respectiv 100 Hz Full-Array- Panourile 4K Local-Dimming (FALD) (MX940) și oferă o combinație excepțională de calitate a imaginii și versatilitate pentru diferite tipuri de conținut. Seria MX800 de televizoare LED 4K Ultra HD (43, 50, 55, 55, 65, 75, precum și 85 de inci ) cu Fire TV încorporat oferă imaginea și sunetul de înaltă calitate caracteristice Panasonic, împreună cu interfața simplificată a sistemului de operare Fire TV. Pe de altă parte, televizoarele LED Ultra HD din seria MX700  (43, 50, 55 și 65 de inci) combină funcțiile inteligente personalizate ale Google TV  cu o calitate excepțională a imaginii 4K și permit streaming-ul facil al celui mai bun conținut, cum ar fi programe TV, filme și sporturi și jocuri.

Technics: 55 de ani de experiență în domeniul sunetului și produse audio pentru cele mai înalte exigențe

Noutatea anului 2023 o reprezintă căștile compacte și ușoare EAH-AZ40M2. Împreună cu EAH-AZ80 și EAH-AZ60M2 lansate în primăvară, EAH-AZ40M2 completează portofoliul True Wireless de la Technics care oferă o experiență de ascultare excelentă datorită bogăției și clarității sunetului, chiar și în condiții de zgomot ambiental puternic, și contribuie la starea de bine în spațiul de locuit. Cu anularea activă a zgomotului, confortul de neegalat și conexiunea Bluetooth® Multipunct, care înseamnă conectarea simultană a până la trei dispozitive, EAH-AZ40M2 se integrează perfect în orice stil de viață dinamic. Produsele emblematice EAH-AZ80 și EAH-AZ60M2 au fost deja recunoscute pentru calitatea remarcabilă a sunetului și confortul excelent la utilizare. Fie că faceți exerciții fizice, faceți naveta sau participați la întâlniri, EAH-AZ80 și EAH-AZ60M2 dispun de microfoane fiabile, de o anulare optimă a zgomotului ambiental și de un sunet eficient, fiind rezistente la transpirație, pentru toate mediile și activitățile. Funcțiile inteligente ale acestor două modele oferă convorbiri clare prin tehnologia avansată JustMyVoice™, tehnologia de anulare a zgomotului lider în domeniu, autonomie mare a bateriei și încărcare wireless. Căștile wireless EAH-A800 over-ear cu anulare a zgomotului completează această gamă.

În segmentul audio, Technics va oferi pickupul direct-drive SL-1500C, modelul de succes la nivel mondial și foarte apreciat, în noua culoare albă de ultimă generație (SL-1500C). Acesta este răspunsul Technics la cererea multor iubitori de viniluri pasionați de design.

Un alt punct de atracție la IFA este CD playerul / receiverul compact cu capabilități de rețea SA-C600, care moștenește tehnologia sofisticată de amplificare complet digitală bazată pe JENO Engine –  baza solidă pentru o putere extraordinară și o reproducere dinamică a muzicii, tipice pentru toate produsele Technics. Ca parte a seriei Premium C600, SA-C600 se alătură elegantului sistem compact de boxe de înaltă performanță SB-C600 și reprezintă o completare semnificativă a portofoliului Technics, umplând golul dintre sistemele de boxe compacte “all-in-one”, cum ar fi C70MK2, cu o unitate de woofer de 8 cm și o unitate de tweeter cu dom de 2 cm, dezvoltate în mod exclusiv, și adevăratele sisteme cu componente separate, precum C700 și sistemele G700.

STAREA DE BINE EXTERIOARĂ

Îngrijire personală de înaltă calitate, acum conștientizată

O înfățișare sănătoasă și pozitivă datorită unei îngrijiri personale optime și individualizate este importantă pentru starea de bine exterioară a oamenilor. Produsele de îngrijire personală Panasonic sunt special concepute pentru a susține și a îmbunătăți acest aspect al stării de bine estetice. De exemplu, uscătorul de păr Panasonic EH-NA9J combină tehnologia nanoe™ și tehnologia Double Mineral pentru a oferi o acționare reparatorie profundă și pentru a întări structura firului de păr în timpul uscării. Tehnologia nanoe™ transformă umiditatea din aer în particule de umiditate încărcate negativ, care sunt atât de mici încât pot pătrunde adânc în păr, oferindu-i strălucire. În același timp, tehnologia nanoe™ neutralizează încărcătura de apă electrostatică a părului și ”domolește” firele de păr rebele. La acestea se adaugă tehnologia Double Mineral care, generând ioni minerali prin intermediul a doi electrozi de zinc, întărește suprafața firului de păr și îl face rezistent la stresul mecanic, cum ar fi pieptănatul și periajul, sau la razele UV.

“Până la cinci rutine de îngrijire masculină cu un singur acumulator” – ideea din spatele sistemului modular de îngrijire personală Panasonic MULTISHAPE nu este doar practică și economisește spațiu, ci și durabilă și a câștigat deja premii precum iF Design Award Gold și Red Dot Design Award. Este primul exemplu al noului concept de design de la Panasonic care urmărește să reducă la minimum amprenta ecologică a unui dispozitiv, de la fabricație până la sfârșitul duratei sale de viață. Cu un singur acumulator și un singur cablu de încărcare, MULTISHAPE poate înlocui până la cinci dispozitive individuale, fiecare dintre acestea necesitând altfel un acumulator plus un încărcător pentru bărbierit, tunderea bărbii și a părului, îngrijire corporală, tunderea părului din nas și chiar îngrijire dentară. Principiul modular reduce la minim utilizarea materialelor în comparație cu dispozitivele tradiționale, conservând resursele și limitând deșeurile. Dispozitivul manual, rezistent la apă, este disponibil fie cu un acumulator litiu-ion (90 de minute de funcționare și încărcare rapidă), fie cu un acumulator NiMH (50 de minute de funcționare).

Seria Panasonic EY este la fel de funcțională și flexibilă. Aceasta cuprinde șapte modele de epilatoare și, datorită unui cap de epilare îmbunătățit cu două discuri, cu un nou control al presiunii și trei viteze de epilare, asigură o epilare delicată și rapidă. Cu diferite capete interschimbabile incluse, cele șapte modele EY pot fi folosite pentru o gamă întreagă de alte tratamente de înfrumusețare: modelul 7 în 1 EY90 epilează, rade și tunde și ajută, de asemenea, la peelingul corporal și la îngrijirea picioarelor. Celelalte șase modele EY oferă aceeași epilare de calitate superioară ca și modelul de top, astfel încât puteți alege modelul cu accesoriile potrivite pentru a se potrivi preferințelor dvs. individuale de îngrijire corporală.

Noua serie 700 de aparate de ras cu utilizare umedă/uscată combină unele dintre cele mai bune tehnologii de bărbierit de la Panasonic într-un singur aparat, la un preț foarte atractiv. La bază se află un motor liniar ultra-rapid, care este utilizat și la actualele aparate de ras premium de la Panasonic, cum ar fi seria 900+ cu cap de bărbierit cu 6 lame. Acesta antrenează capul de bărbierit triplu cu tehnologie de levitație magnetică la un număr total de 39.000 de mișcări de tăiere pe minut. Capul de bărbierit cu înclinare laterală este echipat cu două lame de finisare pentru un bărbierit deosebit de fin și cu un dispozitiv de tăiere integrat pentru firele de barbă puternice și rebele de pe bărbie și gât. Toate cele trei lame sunt construite cu tehnologia avansată japoneză a lamei Panasonic, considerată deosebit de ascuțită, puternică și durabilă. Pentru că fiecare barbă este diferită, seria 700 este echipată cu un senzor de densitate a bărbii care scanează densitatea și grosimea bărbii de 200 de ori pe secundă și ajustează puterea motorului în consecință.

STAREA DE BINE INTERIOARĂ

Pentru a găti mai sănătos, mai simplu și mai echilibrat

Scopul dezvoltării modelelor NN-DS59 și NN-CS89/88 a fost acela de a combina patru metode de gătit într-un singur aparat compact: abur, cuptor, grill și microunde cu inverter. Cu aceste cuptoare mixte cu aburi, atât gurmanzii, cât și începătorii în ale gătitului au numeroase oportunități de a pregăti rețete noi și mâncăruri preferate într-un mod sănătos și care economisește timp. Fie că preparați pește și legume la aburi, coaceți o pizza de casă sau chiar prăjiți un pui întreg la perfecție, imaginația dvs. culinară nu va avea limite. Pe lângă gătitul cu aburi care păstrează vitaminele, NN-DS59 face posibilă și prepararea cu conținut scăzut de ulei.

În cadrul IFA, Panasonic prezintă patru noutăți în gama de aparate de bucătărie “Experience Fresh” – extinzând gama de cuptoare cu microunde mixte cu modelele NN-DF38P și NN-DF37P și introducând două noi modele de friteuze cu aer pentru piața europeană, NF-CC600 și NF-CC500. Acest cvartet de unități compacte și elegante oferă programe automate ușor de utilizat și cu economie de energie pentru mese sănătoase, care vor reaprinde bucuria de a găti, promovând în același timp un echilibru mai bun prin mâncăruri rapide, sănătoase și delicioase.

Caracteristica definitorie a noilor cuptoare mixte NN-DF38P și NN-DF37P este reprezentată de cele trei setări Eco Combi Mode. Utilizarea modului Eco Combi – putere de grill și microunde în același timp – este mai eficientă decât utilizarea exclusivă a căldurii de sus/jos, permițându-vă să gătiți mâncăruri delicioase la cuptor mult mai rapid și mai eficient din punct de vedere energetic, fără a fi necesară preîncălzirea.

Cu friteuzele cu aer NF-CC600 și NF-CC500, Panasonic își extinde familia de aparate de bucătărie și oferă clienților noi opțiuni pentru gătitul sănătos. Funcționând ca niște cuptoare mici, friteuzele cu aer au potențialul de a reduce consumul de energie și timpii de gătire datorită capacității lor mai mici, a prezenței încălzitoarelor de sus și de jos și a tehnologiei fluxului de aer. Încălzirea de sus și de jos a noilor friteuze cu aer permite prăjirea cu aer la 360° pentru a obține un aspect crocant uniform într-un timp scurt și cu mai puține întoarceri. Un rezervor de apă încorporat face posibilă adăugarea unui abur delicat în timpul procesului de prăjire cu aer. Funcția de abur este concepută pentru a spori aspectul crocant și pentru a ajuta la păstrarea umidității în interiorul alimentelor. Ambele modele sunt preconizate a fi disponibile din primăvara anului 2024.

Ca parte a angajamentului Panasonic față de sustenabilitate, noile cuptoare mixte vor folosi ambalaje fără plastic; cutia de carton este complet lipsită de plastic, iar unitățile vor fi împachetate într-o țesătură de bumbac reutilizabilă.

STAREA DE BINE SOCIALĂ

Modernizare importantă pentru sistemele de camere foto mirrorless LUMIX

Misiunea Panasonic este de a le permite creatorilor de conținut să capteze și să împărtășească povești captivante care contribuie la starea de bine socială. Camerele și obiectivele LUMIX oferă fiabilitate, flexibilitate și confort. Noutățile din 2023 sunt LUMIX S5II, cameră premiată și cotată la nivel de top, și LUMIX S5IIX, de un negru mat și elegant, care are chiar și logo-uri și inscripții în negru. Juriul prestigiosului Technical Image Press Association (TIPA) a votat recent LUMIX S5II ca fiind “Cea mai bună cameră foto Full Frame Expert”, declarând: “Creatorii de conținut profesionist vor saluta capacitățile acestei camere hibride care poate oferi fotografii de înaltă rezoluție și funcționalități video foarte sofisticate. Este primul model LUMIX care oferă funcția Phase Hybrid AF, care aduce mari beneficii în ceea ce privește performanța rapidă și precisă a autofocusului. S5II dispune de un nou sistem Active I.S. (stabilizare a imaginii) special conceput pentru a compensa înregistrările realizate în timpul mersului, o evoluție interesantă pentru acoperirea evenimentelor “la fața locului”. Membrii TIPA au fost impresionați de interfețele camerei, de numeroasele moduri de înregistrare și de sistemul de răcire activă. De asemenea, aceștia au subliniat capacitățile impresionante ale aparatului pentru fotografii, inclusiv viteza de 9 fps (mecanică) și 30 fps (electronică), gama dinamică largă și o impresionantă sensibilitate ISO, cuprinsă între ISO 50 și 204.800.” Majoritatea juriului Asociației Expert Imaging and Sound Association (EISA), o comunitate internațională formată din 60 de reviste de tehnologie, site-uri web și comentatori de pe rețelele de socializare din 29 de țări, a fost cel puțin la fel de impresionată: în urmă cu câteva zile, aceștia au desemnat LUMIX S5IIX drept “Camera video EISA 2023-2024”. Concluzie: Datorită performanțelor foto și video remarcabile și a corpului uimitor de compact și robust, aceste camere cu montură L răspund astfel cerințelor ridicate ale pasionaților de fotografie și video creativi, oferind în același timp un raport calitate-preț excepțional. O altă caracteristică interesantă: LUMIX S5IIX are compatibilitate atât cu înregistrarea ProRes raw, cât și cu Blackmagic raw prin HDMI, pentru a răspunde nevoilor videografilor profesioniști. Ambele modele se bazează pe un senzor CMOS full-frame nou dezvoltat de 24 megapixeli și pe un procesor de imagine la fel de nou, dezvoltat în cadrul alianței tehnologice L2 dintre LEICA și LUMIX.

Senzorul full-frame al modelelor LUMIX S5II și S5IIX oferă acum suport și pentru Phase Detection AF, pe lângă autofocalizarea bazată pe contrast, combinând ambele metode de focalizare într-un nou Phase Hybrid AF. Noul sistem rapid și fiabil funcționează cu 779 de câmpuri de măsurare și este capabil să detecteze subiecții chiar și în condiții de iluminare dificile, cum ar fi iluminarea din spate, și să continue să îi urmărească chiar și atunci când există și alte subiecte în cadru. Acest lucru face ca LUMIX S5II și S5IIX să fie foarte fiabile atunci când fotografiați subiecți în mișcare în situații pline de acțiune. În plus, noul procesor oferă o calitate remarcabilă a imaginii și performanțe video cu rată mare de biți comparabile cu cele ale unui LUMIX S1H.

O altă funcție nouă, numită LUT (Look up table) în timp real, creează mult entuziasm pe scena creatorilor de conținut: unele camere LUMIX au permis încărcarea LUT în cameră, fie pentru a vizualiza o imagine V-Log “normalizată”, fie pentru a previzualiza un aspect apropiat de rezultatul final dorit. Cu funcția LUT în timp real a camerei LUMIX S5ll, acum este posibil nu numai să previzualizați un aspect, ci și să îl aplicați direct pe material în timp ce acesta este filmat, permițând corectarea completă a culorii pe măsură ce este creat. Acest lucru nu numai că economisește timp în post-producție, dar oferă o gamă largă de aspecte și stiluri direct din cameră.

Ca parte a sistemului L-Mount, noile modele LUMIX S5II și LUMIX S5IIX stabilesc noi standarde în ceea ce privește dimensiunile compacte, funcționalitatea și flexibilitatea. Deoarece în cadrul sistemului L-Mount System există obiective și accesorii pentru aproape toate aplicațiile la cel mai înalt nivel. Numai Panasonic are în gama sa mai mult de douăsprezece obiective de înaltă calitate. Cel mai recent, a fost adăugat LUMIX S 14-28mm F4-5.6 MACRO ca un obiectiv zoom ultraangular accesibil. Datorită unei game de zoom versatile, obiectivul full-frame este recomandat pentru fotografii de peisaje și arhitectură cu unghi larg, pentru portrete pline de farmec și, datorită funcției macro cu o distanță minimă de focalizare scurtă, pentru fotografii impresionante de detaliu.

O noutate este și versiunea 2.3 de actualizare a firmware-ului pentru LUMIX GH6, care permite actualului model emblematic din seria LUMIX GH să permită înregistrarea 4K 120p/100p prin HDMI și înregistrarea BRAW – adică înregistrarea video RAW pe un recorder Blackmagic extern. Aceasta din urmă era rezervată anterior doar pentru LUMIX S5IIX.

Îngrijirea animalelor de companie: Alimente sigure și fiabile pentru ele

Din punct de vedere social, animalele de companie contribuie enorm la starea de bine a oamenilor. În consecință, piața produselor pentru animale de companie se dezvoltă puternic și în Europa. În special segmentele de alimentatoare de hrană inteligente și de fântâni cu apă au un mare potențial de creștere. Ca răspuns la această evoluție, Panasonic prezintă un nou alimentator inteligent pentru animale de companie și o nouă fântână de apă pentru animale de companie ca soluții fiabile care îmbunătățesc bunăstarea socială a proprietarilor de animale de companie și a iubiților lor însoțitori. Ambele produse sunt așteptate să fie disponibile până la sfârșitul anului 2023.

Noua fântână de apă Panasonic Pet Drinking Fountain pune sănătatea animalelor de companie pe primul loc, furnizând continuu apă proaspătă și filtrată. Sistemul de filtrare în 4 etape și mecanismul de recirculare a apei asigură că animalele de companie au întotdeauna acces la apă curată. Designul atent al circuitului de apă și pompa de apă alimentată la 5V, care funcționează la un nivel abia perceptibil și absolut confortabil în timpul somnului, de 25dB, reduc sunetul distribuitorului de apă la un nivel “whisper”. Datorită acestui sunet de funcționare minimizat, fântâna de apă pentru animale de companie nu tulbură în niciun fel liniștea din propria locuință.

Noul sistem Panasonic Smart Pet Feeder permite hrănirea inteligentă a animalelor de companie direct prin intermediul unei aplicații care controlează programul de masă. Acest alimentator este foarte versatil și poate acomoda diferite tipuri de hrană cu un diametru de până la 12 mm – inclusiv cereale uscate, granule uscate la aer, liofilizate și expandate. Are un sistem de control inteligent pentru hrănirea în funcție de regimul de masă, un sistem de detectare a reziduurilor de hrană și o telecomandă prin aplicație. Printre alte caracteristici se numără un sistem anti-înfundare, o tavă pentru a păstra hrana uscată și o sursă de alimentare dublă.

Pentru mai multe informații despre prezența Panasonic la IFA 2023, vă invităm să vizitați

www.panasonic.com/IFA2023.


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *