Cluj și Bistrița sunt următoarele două orașe în care se desfășoară cea de-a patra ediție locală a turneului din acest an

 

La fel ca în fiecare an, și vara aceasta turneul Kinder Joy of Moving Tennis Trophy se desfășoară în mai multe orașe din România. Cu sprijinul Federației Române de Tenis, turneul s-a jucat în București și Brașov, a ajuns în Cluj (29 iulie – 4 august) și urmează și în Bistrița (19 – 25 august). Evenimentul se remarcă prin faptul că nu pune accent pe competiție, ci pe convingerea că atitudinea pozitivă pentru mișcare reprezintă o stare de spirit care îi determină pe tinerii de astăzi să devină adulții activi de mâine.

Aflat deja la cea de a 7-a ediție internațională, Kinder Joy of Moving Tennis Trophy include meciuri 1-la-1 pentru copii cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani, dar și diferite întâlniri bazate pe perechi mixte, precum și meciuri părinte-copil. Această inițiativă oferă ocazia unică pentru părinți să se implice direct în activitățile sportive ale copiilor și să petreacă timp de calitate împreună cu aceștia pe terenul de tenis, ghidați de Codul de Fairplay și de valori precum încrederea în sine, integrarea, prietenia și respectul.

În plus, 4 dintre participanții ediției din România vor fi selectați pentru Tennis Trophy International Master Rafa Nadal Academy, unde vor participa la ediția internațională a evenimentului, alături de alți copii din întreaga lume ce promovează aceleași valori pozitive asociate cu sportul și jocul echitabil. Kinder Joy of Moving Tennis Trophy este locul în care tenisul depășește simplul meci și devine o oportunitate de a face echipă cu ceilalți.

“Prin competițiile organizate la nivel național și internațional, Kinder Joy of Moving Tennis Trophy se face deja remarcat pe harta tenisului mondial. Sunt încântat să văd că aceste competiții promovează fairplay-ul și bucuria de a juca tenis, valori pe care le împărtășesc cu entuziasm și eu în cadrul academiei mele. Cu un partener valoros cum este Kinder și foști sportivi de performanță, am reușit să readucem tenisul în primul rând în atenția copiilor, dar și a părinților care îi însoțesc în competiții și la antrenamente. În calitate de ambasador al Kinder Joy of Moving, îmi propun să promovez tenisul la nivel de performanță, dar și să subliniez importanța valorilor educaționale pe care le deprindem în timpul meciurilor. Este o plăcere să îi sfătuiesc pe micuții sportivi și să ne bucurăm împreună de schimbul de mingi pe teren. Cred cu tărie că prin tenis și prin competiția Tennis Trophy, copiii își dezvoltă calități precum creativitatea, coordonarea motorie, curajul și spiritul de echipă, ce le vor ghida parcursul în viață, indiferent dacă se vor remarca sau nu în acest sport!”, declară tenismenul Victor Hănescu și Ambasadorul Kinder Joy of Moving Tennis Trophy.

Turneul Kinder Joy of Moving Tennis Trophy se diferențiază de competițiile clasice prin faptul că jucătorii sunt cei care adoptă deciziile pe teren, neexistând arbitri, ci doar distracție și bucurie în echipă. Turneul promovează valori precum încrederea, integrarea, prietenia și respectul, egalitatea de gen și de naționalități, fiind o competiție internațională care se desfășoară anual în peste nouă țări, printre care și România. În țara noastră este al patrulea an în care se organizează acest eveniment sportiv, iar primele 3 ediții au avut peste 600 de participanți.

”Prin Kinder Joy of Moving Tennis Trophy, un proiect ce are la bază metodologia Kinder Joy of Moving, ne dorim să dezvoltăm patru mari piloni importanți în dezvoltarea copiilor: abilitățile motorii și cognitive, creativitatea și fairplay-ul precum și abilitățile de comunicare. Feedback-ul comunității este extrem de important pentru noi, iar creșterea numărului de participanți, de la o ediție la alta, ne confirmă că abordarea noastră, axată pe fairplay, valori educaționale și dezvoltare holistică, este pe deplin apreciată. Prin intermediul Kinder Joy of Moving Tennis Trophy stimulăm creativitatea și abilitățile cognitive ale copiilor, tenisul fiind un sport ce se bazează pe adoptarea rapidă a deciziilor, a planificării și a strategiei de joc. În plus, într-o lume în care competiția poate fi acerbă, ne propunem să promovăm respectul reciproc, etica sportivă și comportamentul corect în timpul jocului. Astfel, învățăm copiii să aprecieze atât victoriile, cât și înfrângerile, să respecte și să dezvolte relații de prietenie cu adversarii și să accepte regulile jocului.”, declară reprezentanții Ferrero.

Kinder Joy of Moving Tennis Trophy a fost creat în 2006 dintr-o idee a jucătoarei profesioniste de tenis Rita Grande, fostă campioană a Italiei, în colaborare cu inițiativa Ferrero Kinder Joy of Moving și cu sprijinul Federațiilor locale de Tenis. Datorită Codului de Fairplay ce stă la baza tuturor meciurilor, jucătorii au ocazia să se distreze și să dea tot ce pot în timpul meciurilor, într-un cadru în care respectul și colaborarea sunt cele mai importante valori pentru copii și familiile lor.

KINDER SUSȚINE CREȘTEREA ARMONIOASĂ

prin proiectul său de Responsabilitate Socială: Kinder Joy of moving

Kinder Joy of Moving este un proiect internațional de Responsabilitate Socială a Grupului Ferrero, care inspiră 2,6 milioane de copii și familiile lor din 28 de țări din întreaga lume să devină activi, să se bucure de mișcare și să dezvolte abilități de viață într-un mod antrenant și vesel. În centrul proiectului se află convingerea puternică că o atitudine pozitivă față de mișcare îi va face pe copiii de astăzi adulții mai buni de mâine.

Kinder Joy of Moving colaborează cu familiile, deoarece acestea reprezintă însăși inima funcției educaționale și colaborează în întreaga lume cu parteneri calificați și experți. În plus, organizează și sprijină programe de educație fizică în școli și în afara acestora, evenimente sportive pentru copii și concursuri școlare cu scopul de a garanta că mișcarea este, înainte de toate, o bucurie pentru copii.


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *