Cel mai nou model entry-level Canon din Sistemul EOS R de aparate foto mirrorless a fost gândit pentru a putea surprinde momentele importante la calitate excepţională şi fără efort, fiind un model suficient de mic pentru a putea fi luat în orice aventură în familie. Canon îşi reafirmă angajamentul de a extinde gama avansată de obiective RF fixe şi lansează RF 28mm F2.8 STM – cel mai mic şi uşor obiectiv RF de până acum.

Bucureşti, România 24 mai 2023 – Canon Europe lansează astăzi aparatul foto EOS R100, creat special pentru utilizatorii care doresc să surprindă timpul de calitate petrecut alături de familie şi prieteni, modelul fiind ideal pentru ocazii speciale şi amintiri de neuitat. Folosind un senzor APS-C de 24,1 megapixeli şi Dual Pixel CMOS AF într-o carcasă compactă şi uşoară, EOS R100 oferă imagini de calitate deosebită, ideal pentru înregistrare din mers. Împreună cu noul model de aparat foto, Canon lansează şi obiectivul RF 28mm F2.8 STM, cel mai mic şi uşor obiectiv Canon din gama RF, precum şi noul cablu OC-E4A pentru a putea folosi dispozitivele compatibile cu patinele multifuncţionale Canon fără a le ataşa pe aparat.

Surprindeţi momentul

EOS R100 foloseşte un senzor APS-C de 24,1 megapixeli care este de câteva ori mai mare decât senzorul folosit de smartphone-urile de top, oferind o creştere vizibilă a calităţii la fotografiere şi filmare. Astfel, acest model oferă culori impecabile şi detalii incredibile, dar şi posibilitatea de a fotografia în condiţii de luminozitate redusă şi de a obţine un efect bokeh frumos şi autentic, în care fundalul este uşor estompat, permiţând subiectului să iasă în evidenţă.

Datorită focalizării automate inteligente folosită de gama EOS R, EOS R100 oferă Dual Pixel CMOS AF cu detectare rapidă şi precisă a subiectului, urmărind ochii unei persoane când utilizatorul foloseşte vizorul sau ecranul LCD, ţinând pasul cu acţiunea şi focalizând pe detaliile cele mai importante. Oferind fotografiere continuă cu până la 6,5 cps cu AF un cadru şi 3,5 cps cu AF continuă, EOS R100 ajută utilizatorii să surprindă fiecare moment special.

În comparaţie cu un smartphone sau un model DSLR, EOS R100 are o performanţă mai bună la filmare, oferind înregistrare video 4K 25p şi beneficiile Sistemului EOS R într-un aparat foto entry-level uşor de folosit. De asemenea, modelul poate filma Full HD la 60cps şi 120 cps la rezoluţie 720p, ideal pentru filmări slow-motion fluente, foarte utile atunci când vă doriţi mai multă creativitate la editarea conţinutului realizat în vacanţă. Sistemul Dual Pixel CMOS AF precis şi sigur permite detectarea feţei şi urmărirea ochilor la înregistrare în Full HD.

Folosiţi-vă potenţialul maxim

Design-ul portabil al modelului EOS R100 – care cântăreşte doar 356g – este mai mic şi mai uşor decât un model DSLR tradiţional, ideal pentru cei care vor să înregistreze din mers. Mânerul confortabil, vizorul electronic, comenzile intuitive şi interfaţa cu instrucţiuni oferă utilizatorilor instrumentele necesare pentru a deveni fotograful personal al familiei fără a fi nevoie să fie fotograf profesionist. Modul Asistenţă creativă are grijă de toate aceste aspecte şi ajută la reglarea estompării fundalului, luminozităţii, contrastului şi tonurilor de culoare.

Utilizatorii au ocazia să experimenteze cu o gamă variată de accesorii versatile, precum obiective RF inovatoare, microfoane şi bliţuri Speedlite, pentru posibilităţi creative nelimitate. Compatibilitatea cu obiectivele Canon RF şi RF-S le permite utilizatorilor să se apropie mai mult şi să folosească diafragma în mod creativ.

Conectare şi partajare integrate

Conectivitatea Wi-Fi® şi Bluetooth® permanent permite transferul de imagini şi înregistrări către smartphone folosind aplicaţia Camera Connect, pentru partajare imediată. De asemenea, aplicaţia permite utilizatorilor să folosească aparatul foto de la distanţă, iar conexiunea prin Bluetooth permite controlul simplu cu ajutorul telecomenzii BR-E1 sau al unui smartphone, ideal pentru fotografii sau filmări de grup.

Vă prezentăm cel mai mic obiectiv fix Canon RF

RF 28mm F2.8 STM este un obiectiv fix RF full frame de tip pancake, extrem de compact şi uşor. Acesta a fost proiectat cu atenţie pentru a se potrivi perfect cu aparate foto precum modelul EOS R8 lansat recent. Obiectivul încape cu uşurinţă în orice rucsac şi poate fi folosit inclusiv ca înlocuitor pentru capacul aparatului, ideal pentru fotografii care călătoresc sau fotografii stradali, aflaţi mereu în mişcare.

Datorită distanţei focale versatile de 28mm şi diafragmei maxime F2.8, acesta poate fi folosit în numeroase situaţii. Difragma rapidă permite înregistrarea în condiţii de luminozitate redusă şi creează o profunzime a câmpului superficială, pentru a obţine un fundal estompat care ajută subiectul să iasă în evidenţă.
RF 28mm F2.8 STM include un inel combinat pentru control şi focalizare, permiţând utilizatorilor să ajusteze uşor setările şi să schimbe rapid la focalizare manuală dacă este nevoie. În plus, motorul STM permite focalizarea automată silenţioasă şi trecerea fluentă de la un subiect la altul.

Combinarea unui body Canon EOS R cu un obiectiv Canon RF oferă o gamă extinsă de opţiuni de corectare care pot fi folosite de fotografii şi videografii începători pentru a obţine imagini de calitate cu obiective mai compacte. Amplasarea eficientă a trei elemente asferice de înaltă precizie, din plastic turnat, ajută la păstrarea designului compact şi asigură o capacitate de redare excelentă, menţinând la minim numărul de componente necesare.

Un obiectiv compact, uşor şi cu preţ avantajos, RF 28mm F2.8 STM extinde gama de obiective Canon fixe şi avansate pentru utilizatorii Sistemului EOS R, care include şi modelele:

  • RF 16mm F2.8 STM
  • RF 24mm F1.8 MACRO IS STM
  • RF 35mm F1.8 MACRO IS STM
  • RF 50mm F1.8 STM
  • RF 85mm F2 MACRO IS STM

Mai multă flexibilitate cu noul cablu Canon OC-E4A

OC-E4A este un nou cablu Canon pentru patina multifuncţională folosită de mai multe aparate foto din Sistemul EOS R, care permite utilizarea accesoriilor din noua gamă avansată fără a le monta direct pe aparat. Accesoriile multifuncţionale, precum bliţurile Speedlite, pot fi folosite acum fără a fi conectate direct pe aparatul foto, pentru iluminare corectă la fotografiere pe verticală, prevenirea umbrelor şi reducerea efectului de ochi roşii. De asemenea, OC-E4A poate alimenta dispozitive precum microfoanele şi a fost proiectat pentru a putea fi folosit împreună cu obiectivul RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE.

Mai multe detalii despre EOS R100 găsiţi aici: https://www.canon.ro/cameras/eos-r100/

Mai multe detalii despre RF 28mm F2.8 STM găsiţi aici: https://www.canon.ro/lenses/rf-28mm-f2-8-stm/

– SFÂRŞIT –

Caracteristici principale EOS R100:

  • Senzor APS-C de 24,1 MP
  • Dual Pixel CMOS AF cu detectarea subiectului
  • Filmare 4K (decupat, 25p)
  • Full HD 60 cps şi 120 cps720p
  • Vizor electronic
  • Corp compact şi uşor

Caracteristici principale RF 28mm F2.8 STM:

  • Subţire şi uşor
  • Obiectiv fix grandangular cu preţ avantajos
  • Distanţă focală versatilă de 28mm
  • Diafragmă maximă rapidă F2.8
  • Calitate optică şi corectare inteligentă

Disponibilitate

  • EOS R100 va fi disponibil începând cu luna iulie 2023.
  • RF 28 mm F2.8 STM va fi disponibil începând cu luna iulie 2023.

OC-E4A este compatibil cu următoarele modele Canon: EOS R3, EOS R6 Mark II, EOS R7, EOS R8, EOS R10, EOS R50 şi EOS R5 C.


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *