București, 30 ianuarie 2023 – Lenovo prezintă suita de soluții hardware, software și de servicii creată pentru a inspira mediul educațional și pentru facilitarea procesului de învățare de oriunde. Portofoliul Lenovo Edu include notebook-uri, desktop-uri, tablete și servicii, toate concepute pentru a asista elevii și profesorii în procesul de predare-învățare în sistem hibrid. Certificate pentru educație ca urmare a proceselor de testare Lenovo, echipate cu conectivitate îmbunătățită și durabilitate sporită, soluțiile Lenovo sprijină elevii, profesorii și părinții în procesul continuu de învățare. În același timp, instituțiile de învățământ se pot baza în urma achiziției pe dispozitive și soluții sigure, de calitate, care contribuie la eficientizarea costurilor.

Schimbările intense care au avut loc în ultimii doi ani în școli și în întregul sistem de învățământ au declanșat o accelerare rapidă în digitalizarea educațională și în adoptarea tehnologiei la nivel global. Școlile au implementat soluții digitale mai rapide ca niciodată pentru a sprijini trecerea bruscă la învățarea de la distanță și au fost nevoite să evolueze în mod constant pentru a face față provocărilor întâmpinate de elevi. Deși anul școlar actual a reprezentat o aparentă normalitate pentru multe instituții de învățământ din întreaga lume, revenirea la modul consacrat de învățare nu elimină schimbarea digitală care a fost inițiată de contextul pandemic. Pentru a sprijini transformarea digitală și implementarea mai facilă a învățării în sistem hibrid, Lenovo inovează continuu oferind un ecosistem de soluții hardware, software și servicii versatile. Brandul pune astfel la dispoziția educatorilor și a elevilor posibilitatea de a explora mai mult, de a învăța și de a dezvolta noi abilități.

Dispozitive construite pentru Educație

Laptopurile Lenovo recomandate pentru educație sunt dispozitive robuste, construite pentru a face față provocărilor de orice tip. Gama largă de produse și servicii Lenovo oferă posibilitatea alegerii platformei laptop/desktop și a dimensiunii  produsului, pentru a se potrivi diferitelor grupe de vârstă și nevoilor educatorului. Toate au un atribut comun: durabilitatea dispozitivelor brandului, recunoscute ca fiind fiabile și rezistente, elemente importante în educație. Produsele Lenovo destinate segmentului educațional sunt testate prin metode specifice mediului de funcționare. Unele dintre cele mai importante specificații în acest sens sunt protecția împotriva căderii/șocurilor, sticla rezistentă a ecranului LCD, porturile ranforsate, protecția la vărsarea accidentală a lichidelor și benzile amortizoare din cauciuc. Astfel, dispozitivele sunt proiectate să reziste atât provocărilor din sala de clasă, cât și activităților în aer liber.

Cele mai importante caracteristici ale dispozitivelor și serviciilor Lenovo pentru Educație:

 

Seria Lenovo ThinkBook:

  • Design – Materiale și finisaje premium din aluminiu anodizat

Camera foto/video HD cu ThinkShutter

  • Baterie: Până la 6 ore de autonomie a bateriei de 45Wh, care suportă încărcare rapidă Quick Charge Pro.
  • Securitate: Buton smart de alimentare, care integrează un cititor de amprente și permite acționarea obturatorului camerei foto/video.
  • Tastatură și touchpad:  tastatura iluminată este rezistentă la apă, iar touchpad-ul integrează tehnologia Service Hot Key Precision.

Seria Lenovo V

  • Lenovo V14 este un laptop de ultimă generație accesibil și ușor, pentru medii de lucru hibride.
  • Experiențe vizuale captivante: ecranul de 14 inch și ramă subțire cu raportul ecran/corp de 88% care oferă un spațiu de lucru generos, util în aplicațiile office.
  • Videoconferințe îmbunătățite: funcția inteligentă de anulare a zgomotului minimizează distragerea atenției în timpul sesiunilor de videoconferință. Integrarea Microsoft Teams permite partajarea conținutului direct din bara de activități și activarea sau dezactivarea rapidă a sunetului participanților pentru a îmbunătăți conferințele digitale.

 

Seria Lenovo ThinkPad (E, L)

Lenovo ThinkPad E

  • Tehnologia ThinkPad Glance activează funcțiile Snap Window, Presence Detection și Smart Pointer pentru o experiență de navigare fără întreruperi. În plus, funcția Windows Hello utilizează camera IR FHD pentru autentificare facială instantanee care reprezintă o modalitate rapidă, accesibilă și fiabilă de deblocare a dispozitivului.
  • Laptopurile ThinkPad din seria E și L au o grosime de doar 18,9 mm și greutatea totală de 1,78 kg, astfel că pot călători oriunde cu utilizatorii. Raportul ecran/corp de 85% oferă un display cu aspect premium, cu margini subțiri. În plus, dispozitivul este testat și certificat MIL-SPEC, ceea ce îl face fiabil și durabil în orice condiții de lucru.

Lenovo ThinkPad L

  • Portabil, pentru productivitate oriunde te-ai afla.
  • Autonomia bateriei de până la 12 ore este optimizată pentru productivitate mobilă, iar datorită tehnologiei  WiFi 6, viteza Internetului este la cele mai înalte standarde.
  • Caracteristici ThinkShield integrate, cum ar fi: senzorul de amprentă tactil amplasat pe butonul de pornire.
  • Numărul minim de aplicații preinstalate favorizează o autonomie îndelungată a bateriei și ușurință în utilizare.

Lenovo Tab M10

  • Procesorul quad-core Qualcomm® Snapdragon™ menține totul la parametrii optimi de funcționare rapidă și fără întreruperi.
  • Sistemul de rețea WiFi 802.11 a/b/g/n/ac permite utilizatorilor să se bucure de conexiune rapidă și stabilă.
  • Tehnologie cu recunoaștere facială.
  • Kids Mode (Modul Copii) – utilizare sigură, conținut personalizat.

 

Lenovo Hybrid Classroom Collaboration

  • Permite profesorilor să se conecteze într-un mod rapid cu elevii și cu alte cadre didactice, fie că se află în interiorul instituțiilor școlare sau în medii de lucru remote.
  • În plus, pe lângă furnizarea învățământului sincron pentru mediile hibride de școală, soluțiile educaționale virtuale Lenovo oferă flexibilitate diferitelor opțiuni de predare și facilitează conectarea numeroaselor săli de clasă (care fac parte dintr-un campus sau sistem) pentru a permite accesul altor cadre didactice.

Lenovo ThinkSmart Core Kit

  • Soluția completă de comunicații unificate certificată pentru Teams Rooms, Zoom și Google Meet
  • Tehnologia unică pentru comunicațiile unificate care acoperă nevoile utilizatorilor. Kitul include unitatea centrală ThinkSmart Core certificată pentru Microsoft Teams Rooms, ThinkSmart Controller cu ecran tactil, cameră video bazată pe Inteligență Artificială, Premier Support (suita de programe Lenovo privind mentenanța dispozitivelor).

Lenovo ThinkCentre M70q Tiny

  • Din seria Tiny, computerul 1L ThinkCentre M70q Gen 2 Tiny (Intel) oferă performanțe de ultimă generație pentru a face față sarcinilor zilnice de lucru, păstrând în același timp dimensiunile compacte ale dispozitivului. De asemenea, datorită consumului energetic redus, opțiunii de configurare în funcție de nevoile utilizatorului și numeroaselor caracteristici pe care le integrează, computerul din seria Tiny va fi alegerea potrivită pentru orice spațiu de muncă.

 

Lenovo ThinkCentre AIO Neo 30

  • ThinkCentre Neo 30a (24″ Intel) este un PC all-in-one adaptabil care îmbină performanța unui computer cu experiența de vizualizare a unui monitor de ultimă generație. Proiectat pentru eficiență fără bariere, ThinkCentre Neo 30a permite realizarea eficientă a oricărui proiect, datorită procesoarelor Intel® Core™ din a 12-a generație. Acesta integrează funcții SMART pentru a îmbunătăți videoconferințele. De asemenea, computerul all-in-one dispune de o serie de certificări ecologice pentru un mediu sustenabil.

Accidental Damage Protection (ADP) – Protecția împotriva daunelor accidentale

  • În contextul actual, mobilitatea în plină ascensiune a utilizatorilor poate cauza daune accidentale ce pot afecta și dispozitivele certificate cu un grad excepțional de durabilitate. Datele obținute de Lenovo cu privire la reparațiile dispozitivelor mobile indică faptul că un procent semnificativ de utilizatori vor întâmpina daune nejustificate în primii trei ani de utilizare a gadgeturilor. Serviciul de protecție împotriva daunelor accidentale asigură economii semnificative în raport cu reparațiile neacoperite.

 

„Educația este fundația pentru un viitor mai bun. În centrul soluțiilor noastre educaționale se află dispozitivele Lenovo concepute pentru elevi, studenți, cadre didactice, personal și administratori din sistemul educațional românesc, pentru a rezista rigorilor utilizării zilnice și pentru a îmbunătăți experiența de învățare.”, a declarat Doru Ristea, General Manager Lenovo Romania. „Instituțiile de învățământ trebuie să fie pregătite pentru transformarea digitală. Credem că fiecare elev, student sau profesor merită avantajele tehnologiei educaționale, iar la Lenovo continuăm să lucrăm pentru a deveni partenerul de încredere al școlilor în implementarea soluțiilor care promovează accesul echitabil la educație”.

Prețuri și disponibilitate

Produsele Lenovo sunt disponibile în România la partenerii autorizați Lenovo.

 

Despre Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) este un puternic centru de dezvoltare tehnologica ce generează un venit anual de 70 miliarde USD, compania fiind clasată pe poziția #171 în topul Fortune Global 500, cu peste 75.000 de angajați în întreaga lume, ce deservesc zilnic milioane de clienți din peste 180 de piețe globale. Pornind de la o viziune îndrăzneață, să creeze tehnologie inteligentă pentru toți, Lenovo și-a consolidat succesul ca cea mai mare companie de PC-uri din lume, dezvoltându-se în domenii cheie de creștere ce includ servere, stocare, mobilitate, soluții și servicii. Această transformare împreună cu inovațiile Lenovo contribuie la construirea unei societăți digitale sustenabile, inclusive și de încredere pentru toată lumea. Pentru mai multe informații vizitați https://www.lenovo.com, citiți cele mai recente știri prin intermediul StoryHub.


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *