[Beijing, China, 15 octombrie 2020] În a doua zi a celui de-al 6-lea Forum Ultra-Broadband (UBBF) desfășurat online, directorul executiv Huawei și președintele grupului Carrier Business Ryan Ding a ținut discursul „Experienţele inteligente oferă noi oportunităţi”.

În ultimii cinci ani, Huawei a lucrat împreună cu partenerii săi, pentru a defini valoarea industrială pe care conexiunile premium de tip gigaband și broadband trebuie să le ofere și a continuat să găsească noi oportunităţi în domenii precum viteze de peste 1 Gbps, experiența utilizării rețelei, creșterea eficienței activităților de exploatarea și întreținerea rețelelor (O&M) și ecosisteme industriale. Împreună, au lucrat pentru a maximiza valoarea comercială și industrială a soluțiilor de acces fix de bandă largă.

În contextul pandemiei COVID-19, rețelele fixe de bandă largă au avut o importanță socială şi economică uriaș, în special în țările care au o infrastructură în acest sector de ultimă generație. Rețelele fixe ​​au jucat un rol important în reluarea muncii, producției, educației și a economiei.

Ding a declarat că investițiile și inovațiile constante ale operatorilor telecom în reţele fixe de bandă largă oferă un potențial neexploatat și vor deveni un motor puternic pentru redresarea economică globală. El a adăugat că operatorii telecom trebuie să își dubleze eforturile în demersurile realizate în domeniul reţelelor fixe, să schimbe accentul dinspre conectarea gospodăriilor către conectarea întreprinderilor și să ofere experiențe şi servicii de top pentru fiecare persoană, casă și organizație, prin inovație continuă. Potrivit lui Ding, industria telecom trebuie să conducă boom-ul economiei digitale globale, păstrând accentual pe maximizarea valorii comerciale a rețelelor fixe. Acesta este motivul pentru care Huawei susține ideea că metodele inteligente de conexiune vor fi un domeniu cheie pentru inovația industriei și vor ajuta operatorii să exploreze noi oportunități de afaceri și să permită transformarea digitală a industriilor.

  1. Home +: experiențe mai bune și servicii mai variate

Pe măsură ce conectivitatea online ocupă un spaţiu din ce în ce mai important în viața zilnică, casele noastre devin platforme multifuncționale. Printr-o conexiune inteligentă, oamenii se pot bucura de o experiență vastă a serviciilor, care include reţele de mare viteză, acoperire completă și garantarea nivelului serviciilor (SLA). Acest lucru va face ca locuinţele să fie mai mult decât simple spații de locuit. Vor deveni medii în care utilizatorii finali se vor bucura de o experiență inteligentă nouă, „Home +”.

Huawei a propus o formulă pentru maximizarea valorii digitale a caselor: valoarea digitală a locuinţei = viteză broadband + rețeaua din locuință + servicii diversificate, aşa cum este detaliat mai jos.

Decizii informate pentru construcția de rețele de mare viteză: Guvernele trebuie să includă construcția rețelelor de bandă largăîn strategiile lor naționale, precum și să ofere sprijin politic și financiar. Operatorii de telecomunicații trebuie să adopte o abordare exhaustivă pentru planificarea, construcția, instalarea, întreținerea și operarea infrastructurii de rețea. Aceștia trebuie să se concentreze asupra utilizatorilor cu potential mare și să construiască reţele cu viteză mai mare de 1Gbps în zone rezidenţiale pentru a promova modernizarea pe scară largă a serviciilor de conexiune fixă.

Conectarea fiecărui utilizator pentru o acoperire completă: Furnizarea unei experiențe Wi-Fi de calitate pentru locuințe reprezintă o provocare majoră cu care se confruntă operatorii de telecomunicații. Cu produsele Wi-Fi și serviciile Wi-Fi disponibile pe o platformă, experiența wireless a unei locuințe poate fi vizualizată, gestionată și întreținută, ceea ce îmbunătățește experiența de utilizare la nivel casnic. Huawei colaborează cu operatorii de telecomunicații pentru a promova soluția fiber-to-the-room (FTTR), care poate sprijini inovația mai multor aplicațiiinteligente pentru casă.

Niveluri de experiență garantate pentru serviciile țintă: Pentru a îmbunătăți în continuare experiența pentru locuinţe, capacitatea de a identifica în mod inteligent serviciile dorite a devenit cu atât mai importantă. Ca atare, operatorii pot utiliza AI (Inteligența Artificială) pentru a determina tipul de serviciu la domiciliu și apoi să ofere serviciul potrivit cu niveluri de experiență garantate în mai multe scenarii. Cu alte cuvinte, operatorii pot lucra mai strâns cu jucătorii OTT pentru a genera venituri din ecosistemul acestor aplicații. Operatorii pot, de asemenea, să exploreze noi oportunități de afaceri, cum ar fi locuinţele inteligente.

  1. Enterprise +: Maximizarea valorii digitale cu experiențe mai bune

Pentru întreprinderi, digitalizarea se referă la conectarea capitalului, a forței de muncă, a activelor, a informațiilor și a reglementărilor. Deși conectivitatea este esența vieții întreprinderilor digitale, operatorii se confruntă în continuare cu provocări uriașe în furnizarea de conectivitatea garantată întreprinderilor. Conectivitatea inteligentă îmbunătățește în mod sistematic experiența întreprinderii în trei domenii: acoperire, arhitectură și fuziune și va ajuta întreprinderile să devină digitale.

Huawei a venit, de asemenea, cu o formulă care poate ajuta la crearea unei valori digitale mai mari în cazul întreprinderilor: Valoarea digitală a întreprinderii = Acoperire x Arhitectură x Fuziune, conform prezentării de mai jos.

Acoperire inteligentă și fără probleme cu tehnologii multiple: Operatorii de telecomunicații trebuie să dezvolte un plan cuprinzător de servicii și să implementeze linii private optice de maximum 300 de metri pentru utilizatorii corporativi. În plus, operatorii de telecomunicații trebuie să integreze mai multe tehnologii precum 5G, OTN, IP și PON într-o singură rețea optică pentru a satisface în mod inteligent diversele nevoi ale întreprinderilor cu produse având cerințe de securitatediferențiate. De asemenea, pot utiliza pe deplin resursele existente ale rețelei, cum ar fi orașele complet cablate cu fibră optică, pentru a implementa o rețea care servește scopuri multiple și o linie privată care gestionează mai multe servicii.

Experiențe previzibile cu arhitectură flexibilă și inteligentă: Operatorii au nevoie de o arhitectură flexibilă și inteligentă, care elimină congestiile, permanent disponibilă, scalabilă și simplificată. Acest tip de arhitectură poate ajuta la realizarea SLA-urilor asumate, inclusiv lățimea de bandă garantată, latența, disponibilitatea și timpii de furnizare a serviciilor. Arhitectura este esențială pentru furnizarea de experiențe previzibile și pentru monetizarea SLA-urilor.

Fuziune cloud-rețea pentru experiențe personalizate: Huawei crede că capacitățile rețelelor vor deveni esențiale într-o zi. Limitele rețelei vor dispărea, iar cloud-ul și rețelele vor fuziona complet. Operatorii vor putea să-și diversifice ofertele, în timp ce vor putea oferi o experiență definită de utilizator pe parcursul întregului ciclu de la achiziționare până la utilizare. La sfârșitul discursului său, Ding a afirmat că dezvoltarea afacerilor și progresele tehnologice nu se întâmplă independent. Conexiunea inteligentă implică trei inovații majore: construirea rețelei inteligente, rețeaua cloud inteligentă și sinergia între computere și rețele. Huawei va colabora mai strâns cu clienții săi pentru a crea o valoare digitală mai mare pentru locuinţe și întreprinderi folosind cele două formule de monetizare și va oferi experiențe inteligente prin conexiune omniprezentă. Împreună, mediul de afaceri şi progresul tehnologic vor permite transformarea digitală a industriilor și vor oferi acces către o economie digitală în valoare de miliarde de dolari.


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *