S-E70200_k_frontslant_stand_SNS

Panasonic anunță lansarea a două noi obiective interschimbabile L-Mount pentru seria de camere digitale mirrorless Full Frame LUMIX S. Concepută special pentru uz profesional, seria LUMIX S este dedicată expresiei fotografice fără compromis, cuprinzând camere și obiective de înaltă calitate.

LUMIX S PRO 70-200mm F2.8 O.I.S. este un obiectiv zoom standard, luminos, caracterizat printr-o performanță superioară pe întreaga gamă de zoom. LUMIX S PRO 16-35mm F4 (S-R1635) este un obiectiv cu zoom care obține imagini cu o rezoluție înaltă și un bokeh superb, în ciuda profilului compact, ușor. Performanța optică a acestor obiective LUMIX S PRO este remarcabilă, îndeplinind standardele stricte ale LEICA.

Gama de obiective LUMIX S PRO/S în noiembrie 2019

LUMIX S PRO 50mm F1.4 (S-X50)

[NEW] LUMIX S PRO 16-35mm F4 (S-R1635)

LUMIX S PRO 24-70mm F2.8 (S-E2470)

LUMIX S 24-105mm F4 MACRO O.I.S. (S-R24105)

[NEW] LUMIX S PRO 70-200mm F2.8 O.I.S. (S-E70200)

LUMIX S PRO 70-200mm F4 O.I.S. (S-R70200)

Panasonic se angajează să proiecteze și să dezvolte până în 2021 zece sau mai multe obiective concentrându-se pe modelele LUMIX S PRO și să continue extinderea gamei de obiective pentru seria S. În prezent sunt disponibile/vor fi disponibile 46 de obiective L-Mount interschimbabile de la Panasonic, Leica Camera AG și Sigma. L-Mount deschide așadar un spectru de posibilități creative aproape nelimitat.

LUMIX S PRO 70-200mm F2.8 O.I.S. (S-E70200)

LUMIX S PRO 70-200mm F2.8 O.I.S. este un obiectiv zoom standard, luminos, caracterizat printr-o performanță superioară în întreaga gamă de zoom. Este conceput și dezvoltat pentru fotografii profesionale în aer liber.

S-E70200_k_side_MF

Este alcătuit din 22 de lentile organizate în 17 grupuri, folosește  2 lentile UED (Ultra Extra-low Dispersion), 3 lentile ED (Extra-low Dispersion) și o  aliniere optimă care suprimă în mod eficient aberațiile axiale și cromatice, precum și aberația cromatică care ar fi putut apărea la zoom. Astigmatismul este corectat cu o lentilă asferică, pentru obținerea unei înalte performanțe. Adoptarea unui sistem cu focalizare dublă suprimă fluctuațiile aberației chiar și la mică distanță, ceea ce se traduce într-o rezoluție înaltă uluitoare și o constanță a luminozității de la centru la colțurile imaginii, în ciuda aperturii sale mari.

Acoperind gama de focale de la 70mm la 200mm, permite în plus utilizarea unui teleconvertor ce facilitează înregistrările cu o distanță focală de  până la 280mm (1.4x, cu DMW-STC14) și până la 400mm (2x, cu DMW-STC20) *1, cu un control al focalizării de maximum 480 fps pentru auto-focalizare de mare viteză și înaltă precizie. O.I.S. (stabilizatorul optic de imagine) din obiectiv este compatibil cu Body I.S. al camerei iar Dual I.S. pe 5 axe 2*2 permite utilizarea unei viteze a declanșatorului de 7.0 stopuri*3. Adoptarea unui inel glisant de cuplare a focusului permite comutarea instantanee AF/MF și focalizarea manuală de precizie.

S-R1635_k_frontslant

Apertura mare, constantă F2.8, asigură gradarea lină a defocalizării din centrul către zona învecinată a imaginii, pentru un efect de bokeh superb și o perspectivă bogată. LUMIX S PRO 70-200mm F2.8 O.I.S. excelează de asemenea în ceea ce privește performanțele de înregistrare video, cu un sistem care reglează eventualele dezechilibre ale focalizării, o problemă comună la obiectivele interschimbabile destinate doar fotografierii.

Designul robust, rezistent la stropi/praf*4, permite utilizarea în condiții dure și la temperaturi de până la -10 grade Celsius, pentru o mobilitate extremă. Diametrul filtrului este de 82 mm, având o diafragmă cu 11 lamele.

LUMIX S PRO 16-35mm F4 (S-R1635)

LUMIX S PRO 16-35mm F4 (S-R1635) este un obiectiv cu zoom care obține imagini cu o rezoluție înaltă în ciuda profilului compact, ușor.  Acesta oferă o performanță ridicată atât pentru fotografiere cât și pentru filmare.

Având în componență 12 lentile organizate în 9 grupe, 3 lentile asferice, o lentilă ED (Extra-low Dispersion) și alte UHR (Ultra-High Refractive Index), toate acestea duc la atingerea unei performanțe MTF înalte în ciuda dimensiunilor compacte și a greutății reduse. Oferă o rezoluție înaltă impresionantă până în marginile imaginilor chiar la apertură maximă și un bokeh superb, suprimând efectul bokeh de dublare a liniilor și de vignetare.

S-R1635_k_side_AF

Dispozitivul de acționare AF are integrat un motor linear cu magnet dublu. Acesta dezvoltă o putere ridicată în ciuda dimensiunilor reduse, cu un driver al senzorului care funcționează la maximum 480 fps. Astfel se realizează o focalizare automată rapidă, de înaltă precizie, pentru a nu rata nicio oportunitate de fotografiere. Adoptarea unui inel glisant de cuplare a focusului permite comutarea instantanee AF/MF și focalizarea manuală de precizie. LUMIX S PRO 16-35mm F4 excelează de asemenea în ceea ce privește performanțele de înregistrare video, cu un sistem care reglează eventualele dezechilibre ale focalizării, o problemă comună la obiectivele interschimbabile destinate doar fotografierii.

Designul robust, rezistent la stropi/praf*4, rezistă la utilizarea în condiții dure și la temperaturi de până la -10 grade Celsius, pentru o mobilitate extremă. Diametrul filtrului este de 77 mm, cu o diafragmă cu  9 lamele.


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *