TP-Link®, lider global în furnizarea de echipamente de rețea pentru utilizatorii individuali și mediul de afaceri, anunță lansarea modelului Archer AX6000, primul router din noua generație Wi-Fi 6 compatibil AX. De asemenea, TP-Link® lansează pe piața din România și cel mai accesibil sistem Whole Home Mesh Wi-Fi de până acum, modelul Deco E3.

Archer AX6000, începutul noii generații Wi-Fi 6

Mai rapid, mai puternic și cu o capacitate mai mare, modelul AX6000 marchează debutul noii generații de dispozitive compatibile cu standardul wireless 802.11ax (Wi-Fi 6) și este dedicat utilizatorilor care folosesc un număr de peste 30 de dispozitive conectate în rețea, inclusiv device-uri IoT. O combinație revoluționară între tehnologiile OFDMA și MU-MIMO, routerul AX6000 poate gestiona eficient conexiuni multiple, asigurând o performanță de până la 4 ori mai mare decât cea a generației anterioare și o capacitate îmbunătățită. Astfel, OFDMA crește media throughput-ului în scenariile cu densitate mare, comparativ cu un router ce are standardul 802.11ac.

Într-o lume în care viteza conexiunilor Wi-Fi este pusă la încercare de aplicații complexe de realitate augmentată, realitate virtuală și chiar streaming 4K sau 8K, standardul 802.11ax face față cu succes tuturor provocărilor. Modelul AX6000 asigură o rată de transfer de 4804 Mbps în banda de 5 GHz și de 1148 Mbps în banda de 2,4 GHz, de trei ori mai mare decât a unui router Wi-Fi dotat cu tehnologia 4-stream compatibil cu standardul Wi-Fi 11ac. Procesorul Quad-Core de 1,8 GHz pe 64 de biți, cele două coprocesoare, completate de 1 GB RAM, formează nucleul rețelei de acasă, elimină latența și asigură o performanță stabilă.

Adevărata viteză a Internetului aduce ultraconectivitate în orice locuință

Routerul AX6000 le permite utilizatorilor să se bucure de adevărata viteză a Internetului, fără artificii greu de implementat, datorită portului WAN de 2,5 Gbps, totul într-un mod foarte simplu. Bluetooth Onboarding face configurarea mai ușoară ca niciodată, astfel încât noul AX6000 poate fi personalizat în doar un minut. Mai mult, acesta este dotat și cu un port USB 3.0 de tip A, dar și cu unul USB 3.0 de tip C, și alte 8 porturi LAN Gigabit, în așa fel încât permite transferul de date cu viteze de 10 ori mai mari decât printr-un port tradițional USB 2.0. Tehnologia Smart Connect ajută dispozitivele conectate să funcționeze și mai rapid, prin corelarea lor cu cel mai apropiat canal, pentru a echilibra cererea de rețea.

Conexiune inteligentă și eficiență crescută

Modelul noii generații AX este util și în spațiile aglomerate, acolo unde există mai multe conexiuni Wi-Fi care, interferând, pot diminua performanța rețelei. Routerul Archer AX6000, prin tehnologia BSS Color, asigură o performanță mai stabilă a dispozitivelor conectate, ignorând semnalul provenit de la locuințele din apropiere. În plus, tehnologia Beamforming detectează locațiile dispozitivelor conectate și își concentrează semnalul wireless în direcția lor. Acest lucru maximizează eficiența și stabilitatea, crescând performanța rețelei. Performanța rețelei este optimizată și datorită funcției Airtime Fairness, care asigură un timp egal de transfer de date pentru fiecare dispozitiv.

Siguranța întregii familii, adaptată standardului wireless 802.11ax

Routerul Archer AX6000 este proiectat pentru a asigura securitatea familiei în mediul online, datorită funcției TP-Link HomeCareTM – Security, oferită de TrendMicro.

Aceasta ajută la protejarea locuinței de atacurile cibernetice, datorită antivirusului încorporat și a bazei de date care se actualizează constant pentru a include chiar și cei mai noi viruși. Funcțiile de Control Parental Avansat și Calitatea Serviciului (QoS), contribuie, de asemenea, la siguranța celor dragi în navigarea pe Internet.

Routerul poate fi controlat prin comenzi vocale, cu ajutorul Alexa și al IFTTT, iar aplicația TP-Link Tether oferă control simplificat și management rapid, doar prin intermediul smartphone-ului.

Descopera noua generatie de Wi-Fi: https://www.tp-link.com/ro/wifi6/

Sistemul Mesh Deco E3, cel mai accesibil din gama Whole Home Mesh Wi-Fi

TP-Link® anunță și lansarea pe piața din România a celui mai nou sistem Whole Home Mesh Wi-Fi, Deco E3, cel mai accesbil model introdus în gama de soluții mesh a companiei.

Deco E3 are o formă cilindrică elegantă și include un range extender, oferind acoperire ideală pentru casele de dimensiune medie. Astfel, mai multe unități pot lucra împreună pentru construirea unei rețele care să funcționeze perfect. În prezent, este disponibil în kit multi-pack format din două unități.

Zonele fără semnal Wi-Fi, de domeniul trecutului

Deco E3 este un sistem mesh alcătuit din două unități – un router cilindric E4R și un range extender M3W care poate fi conectat direct la priza de perete, pentru a oferi o acoperire generoasă, pentru până la 223 de metri pătrați. Sistemul Deco E3 poate fi îmbogățit cu unități adiționale, pentru semnal și mai extins, iar dispozitivele se vor conecta automat la cea mai apropiată unitate, oferind o experiență online constantă și stabilă.

Până la 100 de dispozitive conectate

Cu un sistem AC1200 cu două benzi de frecvență, Deco E3 este capabil să funcționeze la o rată de transfer de până la 300 Mbps în banda de 2,4 GHz și 867 Mbps în banda de 5 GHz și suportă data streaming MU-MIMO. Funcția Adaptive Path Selection (APS) asigură funcționarea constantă a rețelei la viteză maximă, identificând și selectând în foarte scurt timp cea mai rapidă modalitate prin care dispozitivele se pot conecta la rețea. Cu viteze de rețea de trei ori mai mari decât generația anterioară de routere, datorită standardului wireless 802.11ac, Deco oferă conexiune continuă pentru până la 100 de dispozitive conectate.

Aplicație intuitivă, ușor de utilizat

Instalarea sistemului Deco E3 este una foarte rapidă și facilă datorită aplicației Deco, ce oferă indicații clare și vizualuri simple, permițând, în același timp, controlul și gestionarea rețelei cu o simplă glisare a degetului pe ecran. Utilizatorii au posibilitatea de a limita sau monitoriza accesul la Internet și chiar de a opri conexiunea, fie pentru un anumit membru al familiei, fie în întreaga locuință.

Funcții de încredere pentru controlul parental

Controlul parental avansat este una dintre cele mai importante funcții oferite de noul sistem mesh Wi-Fi Deco E3, astfel că părinții pot să monitorizeze accesul copiilor la serviciile de rețea prin stabilirea unui interval de timp predefinit, chiar și atunci când cei mici sunt singuri acasă. Statistici legate de utilizarea lunară sunt livrate automat către telefonul administratorului rețelei de acasă, astfel că părintele poate avea o perspectivă clară asupra activității în rețeaua online.

Funcții cheie ale Deco E3:

  • Conexiuni rapide: 300 Mbps înbanda de 2,4 GHz și 867 Mbps în banda de 5 GHz*
  • Suprafață de acoperire mai mare: oferă semnal pentru o suprafață de până la223 de metri pătrați (two-pack)*
  • Conexiune continuă, fără întreruperi: conexiunile wireless și funcția Ethernet Backhaul lucrează împreună pentru conectarea unităților Deco, furnizând viteze și mai mari de rețea și acoperirea stabilă și continuă
  • Extindere ușoară: acoperirea Wi-Fi poate fi sporită prin adăugarea mai multor unități Deco, adaptând astfel rețeaua dimensiunii locuinței
  • Configurare și gestionare foarte simple: aplicația Deco (compatibilă iOS și Android) transformă personalizarea rețelei într-o joacă de copii
  • Suportă un număr mai mare de dispozitive: conexiune pentru până la 100 de device-uri*
  • Funcționalități de control parental: părinții pot bloca site-urile nepotrivite, restricționa timpul petrecut online și primi rapoarte lunare referitoare la activitatea derulată în rețea
  • Funcția de calitate a serviciului (Quality of Service – QoS): prioritizează dispozitivele atunci când este necesar, pentru asigurarea unor conexiuni și mai rapide
  • IPv6: suportă cea mai recentă versiune Internet Protocol version 6
  • Două porturi Ethernet: funcționalitate dublă WAN/LAN (doar pentru unitatea E4R)
  • Compatibilitate extinsă: este compatibil cu Amazon Alexa și IFTTT, dar și cu toate modelele Deco

Despre tehnologia TP-Link Mesh: https://www.youtube.com/playlist?list=PLvJBje4fReY0wkuLjl6tI4oMN1CbwuyJi

Preț și disponibilitate: Archer AX6000 este disponibil aici și sistemul mesh Wi-Fi Deco E3 (2 pack) este disponibil aici.

Despre TP-Link

Fondat în 1996, TP-Link este furnizor global de produse și accesorii de rețea. Conform companiei de analiză a pieței IDC*, TP-Link este liderul pieței de echipamente WLAN și CPE broadband, cu distribuție în peste 170 de țări și sute de milioane de clienți în întreaga lume. Cu un portofoliu extins de produse stabile, performante și accesibile în domeniul rețelisticii și o experiență dovedită, compania își continuă evoluția cu produse adaptate stilului de viață conectat, care să răspundă cerințelor viitoare.

Pentru mai multe informații despre TP-Link, vizitați site-ul https://www.tp-link.com/ro sau urmăriți-ne pe:

*Ratele maxime de semnal wireless sunt coordonatele fizice derivate din specificațiile standardului IEEE 802.11.

*Ratele reale de transfer wireless și acoperirea wireless, dar și numărul dispozitivelor conectate nu sunt garantate și pot varia, ca rezultat al condițiilor în care este configurată rețeaua, limitările proprii care țin de utilizator, dar și al factorilor de mediu, inclusiv materialele din care sunt construite clădirile, obstacole, volum, densitatea traficului și locație.

*Potrivit raportului „IDC Worldwide Quarterly WLAN Tracker, Q1 2019”


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *