Panourile fotovoltaice sunt in general confundate cu panourile solare termice, dar functioneaza intr-un alt mod. Spre deosebire de sistemele solare termice, care sunt utilizate pentru producerea apei calde, panourile fotovoltaice capteaza energia soarelui si o transforma in electricitate. Energia electrica generata de panourile fotovoltaice interne este utilizata mai ales pentru alimentarea electrocasnicelor si a echipamentelor. Cel mai tipic sistem fotovoltaic este sistemul conectat la retea, care, dupa cum indica numele sau, este conectat la reteaua nationala. Aceasta inseamna ca noaptea, cand panourile solare nu functioneaza, puteti utiliza electricitate din retea.

Mai mult decat atat, daca sistemul vostru  solar produce mai multa energie electrica decat aveti nevoie, puteti vinde surplusul inapoi la retea, castigand eficient bani avand panouri solare acasa, daca utilizati subventii pentru panouri solare.

Al doilea tip de sistem de panou fotovoltaic este sistemul de sine statator, care nu este conectat la retea. In acest caz, puteti adauga baterii in sistem pentru a avea energie electrica cand se intuneca. Acest sistem poate fi intr-adevar convenabil in zone indepartate unde nu exista o alternativa pentru o alta sursa de electricitate. In zilele noastre, mii de oameni isi alimenteaza casele si afacerile cu ajutorul panourilor fotovoltaice.

Cel mai bun exemplu il putem observa pe site-ul e-acumulatori, a carui popularitate a crescut foarte mult in ultimul timp, iar asta se datoreaza faptului ca tot mai multe persoane doresc metode alternative de a produce energie.

Cu ajutorul unui panou fotovoltaic poti obtine cantitati mai mult decat suficiente de energie verde direct de la soare.

Cum functioneaza panourile fotovoltaice?

Panourile fotovoltaice constau din mici celule fotovoltaice care sunt conectate intre ele. Celulele fotovoltaice sunt fabricate dintr-un material semiconductor, siliconul fiind cel mai des utilizat. Celulele sunt de obicei foarte mici, dar cand sunt combinate pentru a forma panouri solare si tablouri solare, acestea pot fi foarte eficiente. Cand soarele straluceste peste celule, se creeaza un camp electric. Cu cat este mai puternic soarele, cu atat se produce mai multa energie electrica. Cu toate acestea, celulele nu au nevoie de lumina directa a soarelui si pot totusi produce energie electrica intr-o zi tulbure.

Panourile fotovoltaice sunt disponibile in diferite forme si dimensiuni si pot fi montate cu usurinta pe partea de sus a unui acoperis existent.

Beneficii oferite de panouri fotovoltaice

Utilizarea panourilor fotovoltaice ca sursa de electricitate se poate dovedi a fi cu adevarat benefica. Odata achizitionate panourile solare si depasirea costurilor de instalare, puteti incepe sa economisiti bani datorita costurilor reduse ale energiei electrice. In afara de aceste economii, exista si posibilitatea de a castiga bani din panourile solare. Tarifele de incarcare ale guvernului va platesc energia electrica pe care o produceti utilizand surse regenerabile de energie, fie il consumati, fie il vindeti in retea.

Un alt dintre numeroasele avantaje ale energiei solare este faptul ca sunt ecologice. Folosirea lor contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon si altor noxe toxice pentru oameni si mediul inconjurator.

Recomand cu incredere magazinul e-acumulatori.ro, deoarece aici veti gasi adevarati experti in domeniu, iar gama de produse vasta va surprinde pe oricine, ca sa numai vorbim despre preturile avantajoase!


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *