Nokian Tyres achiziționează compania finlandeză Levypyörä Oy, care dezvoltă și produce echipamente de anvelope pentru utilaje grele. Mișcarea este parte din strategia de creștere a companiei. Levypyörä operează cu două linii de business – anvelope și structuri din oțel. Cu cele două linii de produse, roți și structuri din oțel, Levypyörä deservește mai mulți producători de echipamente originale (OE) și clienți aftermarket (AM) pentru aplicații forestiere, agricole și de terasare. Vânzările nete anuale ale companiei Levypyörä sunt de aproximativ 18 milioane de euro.

 În urma acestei tranzacții, Nokian Heavy Tyres va oferi soluții inovatoare clienților existenți, va crește volumul anvelopelor și va continua să îmbunătățească calitatea serviciilor pe care le oferă. Levypyörä este deja partenerul nostru de încredere de câțiva ani. Achiziția aceasta ne oferă oportunități suplimentare de creștere și o soluție completă pentru clienții noștri importanți OE și AM.”, spune Manu Salmi, Managing Director, Nokian Heavy Tyres.

Fiind parte dintr-o companie producătoare de anvelope de top, avem oportunitatea excelentă de a crește, de a dezvolta în continuare produse și servicii la nivel global și de a consolida relațiile actuale cu clienții și furnizorii.”, completează Lars Ojansuu, Managing Director, Levypyörä.

Compania Levypyörä (levypyora.fi/en) a fost fondată acum 64 de ani și are aproximativ 100 de angajați în Nastola, Finlanda. Levypyörä este un furnizor principal de anvelope pentru producătorii de utilaje grele și aplicații aftermarket. Obiectivul principal al companiei este să dezvolte procese de producție eco-friendly,  precum reducerea emisiilor de CO2 și evitarea folosirii solvenților în procesul de vopsire. Levypyörä a fost parte a Weckman Steel.


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *