Synology® Inc. a lansat versiunea 6.2.2 a sistemului de operare DiskStation Manager – o platformă solidă de gestionare a informației, cu fiabilitate testată și demonstrată la scară largă.

Unul dintre criteriile care stau la baza dezvoltării unui echipament de tip NAS performant și fiabil este utilizarea unor componente hardware puternice, capabile să îndeplinească toate cerințele utilizatorilor cărora li se adresează. Cu toate acestea, elementele de natură hardware reprezintă doar o parte a problemei și, la fel ca în cazul altor soluții IT moderne, este absolut necesară o componentă software cel puțin la fel de puternică. În plus, sistemul de operare au unui NAS este responsabil și de funcționalitatea/versatilitatea echipamentului, de ușurința cu care se configurează și se utilizează acesta, de experiența finală a utilizatorului, în general. Din acest motiv, Synology a alocat maximum de resurse pentru crearea, dezvoltarea și îmbunătățirea continuă a soluției DiskStation Manager (DSM), care echipează echipamentele sale de stocare și care se bucură de apreciere în toată lumea. Platforma a ajuns acum la versiunea 6.2.2, aducând o serie de funcții noi cu scopul optimizării modului de operare și îmbunătățirii performanțelor.

“Soluția DSM 6.2 a fost testată în practică pe scară largă, mulțumită celor peste 3.4 milioane de echipamente NAS Synology care o folosesc. Proiectată special pentru infrastructura IT a utilizatorilor și adaptată pentru orice mediu de lucru, DSM 6.2.2 vine acum cu mai multe opțiuni, concepute pentru a le permite administratorilor IT să exercite mai mult control asupra întregului sistem”, a spus Hewitt Lee, Director of Product Management la Synology. “În acest fel, utilizatorii din mediul de afaceri au la dispoziție servicii de gestionare a datelor mai potrivite pentru nevoile lor”, a continuat acesta.

Lansarea Synology DiskStation Manager 6.2.2 își propune să aducă în primul rând o optimizare a sistemelor, prin îmbunătățirea performanțelor în mediile de producție cu ajutorul unor opțiuni de configurare granulare, disponibile pentru Snapshot Replication, iSCSI Manage și Synology High Availability. Totodată, este introdus un mecanism inteligent de actualizări, prin care acestea sunt instalate numai atunci când oferă avantaje reale. Decizia de update este luată în mod automat după efectuarea unei analize, în funcție de serviciile care rulează pe un sistem.

În acest fel, sunt reduse la minimum întreruperile de funcționare, fără ca experiența utilizatorilor să aibă de suferit. Și suportul tehnic a fost îmbunătățit, Storage Manager oferind acum mai multe informații și sfaturi, pentru a reduce incidența erorilor umane și pentru a ajuta utilizatorii să descopere mai ușor anumite probleme. O noutate absolută o reprezintă Migration Assistant – un instrument aflat deocamdată în stadiu Beta, ce promite procese mult mai rapide și mai sigure în cazul modificărilor hardware. Acesta permite migrarea întregului sistem, cu tot cu volume, numere de identificare ale unităților logice (LUN) și setări, reducând practic la minimum orice perturbări care ar putea apărea în operare. Odată cu trecerea la DSM 6.2.2, utilizatorii mai primesc și alte îmbunătățiri notabile. Printre acestea, se numără suportul pentru unități de stocare IronWolf și IronWolf Pro cu capacitatea de 14TB, noua funcție de actualizări de firmware a controller-ului SAS pentru anumite modele și suportul Integrated Windows Authentication și servicii Google LDAP.

O dată cu lansarea noii versiuni, Synology își reia angajamentul de a furniza suport pe termen lung pentru produsele sale, promițând actualizări de securitate și patch-uri pentru echipamentele ce folosesc sistemul de operare DSM 6.2 până în anul 2023. În felul acesta, mediul de afaceri are garanția unor soluții stabile pe termen lung, care să le permită menținerea unei productivități la nivel ridicat.

Pentru mai multe informaţii despre DSM 6.2, accesaţi –https://www.synology.com/dsm/6.2


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *