Axis Communications, lider global in echipamente video de retea, anunta participarea la Smart City Expo – eveniment ce va avea loc la Barcelona in perioada 13-15 noiembrie 2018 – unde va prezenta o varietate de produse dedicate sigurantei si mobilitatii in orase.

Notiunea de orase inteligente, caracterizate printre altele de siguranta, mobilitate si servicii, este des adusa in discutie si joaca un rol tot mai important in societatea moderna, motiv pentru care din 2011 se desfasoara un eveniment dedicat. Smart City Expo World Congress reprezinta cel mai important punct de intalnire pentru reprezentanti guvernamentali si locali, furnizori de servicii de securitate si multe alte personalitati sau profesionisti care dezbat avantajele oraselor inteligente, in care datele si infrastructura sunt interconectate. Iar, in calitate de important furnizor de echipamente si solutii de securitate, supraveghere si analiza, Axis Communications are un loc firesc pe zona oraselor mai sigure intr-un astfel de cadru.

Smart City Expo este ocazia de a prezenta rezultatele activitatii noastre de mai multi ani, in care ne-am axat pe siguranta publica si mobilitate – doua dintre atributele de baza ale oraselor inteligente. Pentru noi, este o oportunitate atat de a demonstra rolul pe care il jucam in dezvoltarea de orase mai inteligente si mai sigure, cat si pentru a ne informa cu privire la noile provocari, astfel incat sa putem dezvolta solutii care sa vina in intampinarea lor”, a spus Stefan Alfredsson, Global Solution Marketing Manager, Safe Cities, Axis Communications.

Imbunatatirea sigurantei persoanelor si eficientizarea traficului sunt doua elemente esentiale pentru orice cadru urban modern si reprezinta obiectivele solutiilor AXIS care vor fi prezentate la Smart City Expo 2018, alaturi de situatii reale in care tehnologia a imbunatatit viata oamenilor. Un astfel de exemplu este orasul Atlanta, din Georgia, S.U.A. Aici, politia a lansat Operatiunea Shield (Scut), in cadrul careia continutul furnizat de echipamentele de supraveghere video – atat din mediul privat, cat si din cel public – este organizat intr-un singur centru de comanda. Iar in New Orleans, s-a implementat un mecanism de partajare si integrare a informatiilor furnizate de camere, de echipamente de recunoastere a numerelor de inmatriculare si de dispeceratul 911, care ii permite politiei sa detecteze, investigheze si sa previna mai eficient infractiunile. Pentru a putea contribui la multiplicarea unor astfel de scenarii de succes pe tot cuprinsul globului, Axis Communications desfasoara parteneriate cu producatori si dezvoltatori renumiti in industria solutiilor de securitate, alaturi de care continua sa creeze instrumente pentru o mai buna conectare a datelor si a informatiilor.

Pentru ca cetatenii sa poata beneficia de un oras inteligent, acesta trebuie sa fie in primul rand unul sigur. In orice mediu urban, siguranta, securitatea si mobilitatea oamenilor si a bunurilor au reprezentat dintotdeauna factori esentiali, iar astfel a aparut nevoia de tehnologie inovatoare. Adoptand o arhitectura deschisa pentru platforma de securitate Genetec™ Security Center, parteneriatul cu Axis ne permite sa ne mentinem intr-o pozitie din care putem modela un viitor mai sigur pentru orase”, a spus Christian Chenard-Lemire, Team Lead pentru Intelligent Transport Systems la Genetec Inc.

Traficul dintr-un oras are la randul lui un impact direct asupra calitatii vietii, iar prin fluidizare se pot obtine imbunatatiri economice si de imagine. Din acest motiv, Axis Communications si partenerii sai ofera solutii de management video al traficului, cu ajutorul carora autoritatile pot implementa optimizari in timp real si pot colecta informatii esentiale pentru fundamentarea unor decizii pe termen lung. Pe langa detectarea automata a accidentelor si abaterilor, camerele inteligente de trafic pot fi folosite si pentru colectarea de informatii complexe despre trafic. Astfel, in urma implementarii unui astfel de sistem, orasele pot obtine drumuri mai sigure, mobilitate imbunatatita si, per ansamblu, cetateni mai multumiti.

In cadrul Smart City Expo World Congress 2018, Axis Communications va prezenta propriile tehnologii, alaturi de posibilitatile create prin colaborarile cu Genetec, DeDrone, Herta, ViNotion, Libelium si Sorama. De asemenea, la eveniment vor fi prezenti si membrii de seama ai grupului Axis – Citilog si 2N.

Mai multe detalii despre prezenta Axis la congres aflati de la link: https://www.axis.com/newsroom/node/449


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *