București, 25 septembrie – Pilsner Urquell a ales cine va fi primul Tapster din România, o meserie introdusă în premieră și în țara noastră de brandul care a creat prima bere blondă tip lager din lume și care a și dat numele categoriei pilsner.

După o campanie de recrutare care a început în luna august si a inclus o serie de etape eliminatorii, patru candidați au ajuns în finală.  Un juriu internațional l-a desemnat câștigător pe cel care a dovedit că stăpânește cel mai bine arta de servire perfectă a unei beri draft Pilsner Urquell, cu trei degete de spumă, așa cum spune tradiția în Plzen, Cehia.

Prezenți încă din Evul Mediu, tapsterii și-au păstrat meseria și au evoluat odată cu aceasta, ei fiind responsabili de păstrarea și servirea berii în cele mai optime condiții. În zilele noastre, tapsterii sunt în continuare prezenți în pub-urile care își doresc să aibă o calitate ireproșabilă a berii. România se alătură acum unor țări cu istorie în fabricarea berii si care beneficiază de specialiști pregătiți să servească perfect o bere.

În finală, candidații au avut șansa să își demonstreze talentul de a servi perfect berea în cadrul a două probe: cea a turnării contracronometru a trei halbe de bere (hladinka) și, ulterior, proba ritualului de servire a unei hladinka pentru un membru al juriului.

Juriul internațional, căruia i s-au alăturat și reprezentanți Pilsner Urquell România, a fost format din:

  • Eva Stanikova (Cehia) – Global Brands Marketing Manager, Asahi Breweries Europe Group
  • Kamil Ruzek (Cehia) – Trade Brew Master, Pilsner Urquell
  • Jan Stanik (Cehia) – Head Tapster, Pilsner Urquell
  • Tiarnán Ó hAimhirgín (Irlanda) – Vice President Sales, Ursus Breweries
  • Gabriel Anghel (România) – Traditional Trade Director – North, Ursus Breweries
  • Georgiana Bercu (România) – Brand Manager Pilsner Urquell, Ursus Breweries

Mă simt mai mult decât onorat să fiu primul tapster din România și vreau să le mulțumesc atât membrilor juriului, cât și reprezentanților Pilsner Urquell din țară pentru încrederea acordată. Sunt nerăbdător să îmi încep noul job, dar până atunci, de-abia aștept vizita fabricii de bere și training-ul din Plzen, Cehia. Cu siguranță va fi o experiență pe care nu o voi uita niciodată și care mă va ajuta enorm în acest nou început. ” – a declarat Dorin Adrian Mihai, primul Tapster din România.

 

După un proces de recrutare complex, în care s-au înscris peste 100 de candidați, Marea Finală  a adus în fața juraților patru concurenți, cei mai buni, care și-au demonstrat măiestria în servirea berii perfecte la draft. Luând în calcul întregul proces de recrutare, profilul candidaților, interviurile telefonice, interviurile față în față și prestația la demonstrațiile practice și la competiția finală, suntem mândri să anunțăm în mod oficial că am ales și urmează să certificăm primul Tapster din România, care va ocupa poziția de Country Tapster – Dorin. Acest moment reprezintă doar începutul unei strategii pe termen lung de educare a consumatorilor și a personalului din locațiile HoReCa cu privire la servirea berii la draft la nivel de excelență. De aceea, și pentru că a fost o decizie foarte dificilă pentru noi să alegem câștigătorul,  juriul a decis în unanimitate – ne dorim ca și ceilalți trei finaliști: Călin Ioan Ioaniciu, Florin Marian Stoica, Alexandru Flucus – Vernescu să fie instruiți în perioada următoare în Plzen și să obțină certificarea de Tapster Pilsner Urquell, aceștia urmând să se alature comunității internaționale de Tapsteri și să activeze ca Tapsteri și ambasadori ai mărcii în România’,  a declarat Georgiana Bercu, Brand Manager Pilsner Urquell, Ursus Breweries.

 

Dorin Adrian Mihai va deveni primul Tapster din România și în curând va pleca la fabrica de bere Pilsner Urquell din Plzen, Cehia, loc în care va fi instruit intensiv si certificat „Tapster” de către maeștrii în servirea berii. Ulterior, el se va întoarce în țară și va fi responsabil de servirea perfectă a berii Pilsner Urquell la draft si va deveni imaginea mărcii Pilsner Urquell în România .

Despre Pilsner Urquell:

Creata in 1842, Pilsner Urquell este prima bere blonda tip lager din lume. De atunci, inca se mai produce exact ca la inceput: in aceeasi berarie din Pilsen, singurul loc din lume in care se produce, utilizand acelasi proces de productie si cu aceleasi ingrediente locale cehesti.

Rezultatul este o bere unică, aromată și echilibrată — mai interesantă și mai complexă decât berea blonda lager obișnuită, mai accesibilă și mai plăcută decât berea artizanală tipică (4,4 % abv).

La Pilsner Urquell se spune ca maestrul berar produce berea, dar tapsterul este cel care o desavarseste! Na zdravi!

Despre Ursus Breweries

Ursus Breweries este cel mai mare producător de bere din România. Mărcile din portofoliul Ursus Breweries sunt: URSUS, Timișoreana, Ciucaș, Grolsch, Peroni Nastro Azzurro, Asahi Super Dry, Pilsner Urquell, St. Stefanus, Meantime, Azuga Nepasteurizată şi Stejar.

Pentru mai multe informații despre Ursus Breweries și programele sale, vă rugăm să vizitați: www.ursus-breweries.ro și www.desprealcool.ro.

Despre Asahi

Asahi Group Holdings este o afacere globală, cu operaţiuni în peste 100 de ţări din întreaga lume, în domenii precum producţia de bere, a băuturilor alcoolice, a băuturilor răcoritoare şi a produselor alimentare. În industria berii, Asahi deţine un portofoliu diversificat, care include mărcile simbol Asahi Super Dry, Peroni Nastro Azzurro şi Grolsch. În 31 martie 2017, Asahi Group Holdings Ltd. a finalizat achiziția fostelor operaţiuni de afaceri și mărci deţinute de SABMiller în Europa Centrală și de Est – care include afacerile din Republica Cehă, Republica Slovacă, Polonia, Ungaria și România și alte active conexe, inclusiv operaţiunile de export din Europa şi Coreea de Sud. Începând cu data de 1 aprilie 2017, noua companie funcţioneaza  sub numele de Asahi Breweries Europe Group (ABEG).


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *