Bucuresti, 30 October 2023 – ATEN International, lider mondial in solutii de conectivitate AV/IT si sisteme complete de administrare, a oferit solutia de distributie AV in timp real pe tot parcursul evenimentului de eSports, FAVCUP 2022, produs de catre echipa profesionista japoneza de jocuri eSports FAV Gaming impreuna cu KADOKAWA Game Linkage Corporation. Acest turneu a fost un eveniment de eSport cu participare la scara larga, in care atat jucatorii profesionisti activi de eSport, cat si publicul larg s-a putut alatura si concura. FAV Gaming face demersuri pentru a creste gradul de constientizare despre eSports.

Competitia intensa dintre jucatorii diverselor divizii urma sa fie transmisa atat in locul de desfasurare, cat si online, pentru ca fanii eSports sa poata viziona meciurile de la distanta. Solutia se confrunta cu provocarea ratei de refresh ridicate necesara pentru titlurile eSports, cat si cu provocarea comutarii fara intreruperi intre diferite camere si transmisia video de inalta calitate.

Astfel, solutia de implementat intampina 3 mari provocari:

  • Extinderea si comutarea intre transmisiile pe distante lungi in locatie de la fluxurile AV ale PC-urilor folosite in timpul meciurilor, fara pierderi de calitate.
  • Jocurile de tip eSports au nevoie de cel putin 120 de cadre pe secunda (fps), asa ca solutia trebuia sa poata suporta aceste rate de reimprospatare ridicate necesare pentru competitiile de jocuri.
  • Comutarea fara probleme intre fluxuri pentru o experienta cat mai buna pentru participantii la fata locului si de la distanta, precum si pentru comentatori si operatori.

Sistem AV extrem de fiabil si simplu de utilizat

Alegerile facute de specialistii ATEN impreuna cu reprezentantii FAV Gaming au dus la crearea unui sistem de transmisiuni AV extrem de fiabil si simplu de utilizat. Astfel, cu ajutorul VM6404HB operatorii au putut agrega si comuta intre fluxurile PC-urilor jucatorilor la o calitate inalta, folosind o interfata grafica simpla. Imaginile s-au directionat apoi prin monitoarele de verificare conectate si splittere-le HDMI catre monitoarele OP si monitoarele mari de pe scena principala.

VM6404HB are o interfata grafica simpla si usor de inteles pentru crearea profilurilor de ecran, ceea ce face configurarea usoara si operarea intuitiva.

Domnul Hasegawa, RATEL Co. Ltd., care a fost responsabil de constructia, managementul si operarea evenimentului la fata locului, a declarat:

”Comutarea fara intreruperi intre ecrane a devenit posibila astfel, prevenind intreruperile de moment din timpul transmisiilor si oferind o experienta de vizionare fluida pentru telespectatori, cu suport pentru rate de reimprospatare de pana la 240 Hz pentru ecranele conectate. Operatorii au putut gestiona si distribui eficient fluxurile audiovizuale ale jocurilor cu rate de reimprospatare ridicate pe distante lungi prin HDBT, asigurand o experienta mai fluida, mai captivanta si mai interesanta.”

Cele doua echipamente aflate la baza solutiei implementate au fost:

  1. VM6404HB – este o solutie ideala pentru aplicatiile care necesita configurarea convenabila a mai multor afisaje HDMI cu mai multe surse HDMI – cum ar fi pentru prezentari pe scena, sali de clasa digitala, sali de videoconferinte si orice instalare care necesita sincronizare in timp real.

VM6404HB suporta 4K@60Hz, HDMI 2.0 si HDCP 2.2 si dispune de Seamless Switch™ care utilizeaza o arhitectura matriceala cu procesor FPGA care asigura fluxuri video continue, control in timp real si transmisii stabile de semnal. Cu un scaler de inalta performanta incorporat, VM6404HB converteste cu usurinta diverse rezolutii de intrare in diferite rezolutii de iesire, oferind spectatorilor cea mai buna calitate video si a imaginii pe toate ecranele. Comutatorul integreaza functionalitatea peretelui video (video wall) cu o interfata grafica web usor de utilizat, care permite crearea a 8 profiluri de conexiune care pot fi personalizate in diferite modele de perete video.

  1. VE1843 –Este primul transceiver video de la ATEN in tehnologie HDBaseT 3.0 , suportand rezolutie nativa 4K 60Hz (4:4:4), permitand utilizatorilor sa configureze cu usurinta echipamentul pentru a fi un transmitator sau un receptor in functie de solutia AV de care au nevoie, si permitand in acelasi timp transmisia necomprimata True 4K HDMI pe o distanta de pana la 100m cu latenta zero printr-un singur cablu Cat 6A U/FTP, plus transmisia interfetei USB, pe acelasi cablu.

Cu designul sau hardware orientat spre utilizator si durabilitatea sporita, acest nou model este conceput special pentru spatii care necesita transmisie de semnal pe distante lungi, dar de inalta calitate, cu instalare usoara si operare non-stop, cum ar fi sali de conferinte, sali de spectacol, sali de banchet si muzee.

Cele doua echipamente, alaturi de alte modele, se regasesc in portofoliul ATEN si pot fi implementate in orice cadru in care beneficiarul doreste sa imbunatateasca nivelul de calitate al semnalului video.


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *