Totodată deschide înscrierile pentru Școala de iarnă de la Nice

 

București, 15 decembrie 2021. Peste 80 de studenți, împreună cu reprezentanți ai startup-urilor, ONG-urilor, consultanților și universităților din întreaga Europă, s-au reunit în Helsinki, Finlanda, la evenimentul Huawei Talent Summit, pentru a celebra împreună realizările din cadrul programelor de susținere și dezvoltare a talentelor. Seminarul s-a concentrat pe rezolvarea provocărilor viitoare, printre care se numără carența competențelor digitale, lipsa de talente ICT, egalitatea și sustenabilitatea.  

Evenimentul a debutat cu discursul susținut de Sirpa Pietikäinen, deputat în Parlamentul European, încurajând tinerele talente spre inovație și deschidere, respectul față de genurile și mediile de proveniență diferite și îmbrățișarea conectivității. Pietikäinen declară: “Putem construi împreună conectivitate pentru totdeauna și o putem dezvolta pentru a deveni o bază în lucrul cu alte persoane. Împreună putem crea cu adevărat un viitor mai bun.”

Câteva constatări cheie ce reies din consemnările Huawei&EY “White Paper”  privind competențele digitale au fost dezvăluite în timpul summitului. Potrivit lui Luca Marcolin, Senior Consultant al EY, cererea de competențe digitale depășește oferta într-un ritm din ce în ce mai alert, existând și o insuficiență severă de talente ICT în UE. Marcolin afirmă “De exemplu, în 2021, Finlanda s-a clasat pe primul loc în ceea ce privește capitalul uman de competențe digitale în rândul statelor membre ale UE în indicele economiei și societății digitale (DESI), consolidându-și rolul de lider digital european. Proporția absolvenților IT din Finlanda este aproape dublă față de media UE și aproape de două ori mai multe întreprinderi oferă pregătire în domeniul ICT. Cu toate acestea, este insuficient, întrucât 59 % dintre companiile care încearcă să recruteze specialiști IT raportează posturi vacante greu de ocupat.”

Acesta este motivul pentru care Huawei se angajează să dezvolte competențe de ICT și talente digitale în fiecare țară. În 2008, compania a început să lanseze diferite programe de dezvoltare a talentelor, inclusiv burse, concursuri de tehnologie și formare a competențelor digitale. Astfel, de 13 ani Huawei a investit peste 130 de milioane de euro în aceste programe, ajutând 1,54 milioane de oameni din mai mult de 150 de țări la nivel global.

Vicepreședintele Huawei CEE&Nordic Region, Kenneth Fredriksen declară „Huawei este mai mult decât pregătită să înceapă colaborările cu partenerii europeni cu scopul de a dezvolta talente digitale de top și de a reduce diferențele digitale.”

img (1)

Kenneth Fredriksen, EVP of Huawei’s CEE & Nordic Region, speaks at Huawei Talent Summit

“Huawei a lansat la nivel european numeroase programe, precum Seeds for the Future, ICT Academy și European University Challenge, pentru a crea legătura dintre un ecosistem de dezvoltare a talentelor și mediul academic. În același timp, și-a propus să investească 2,5 milioane de euro în bursa școlară din cadrul programului Seeds for the Future, bursă care va fi acordată studenților talentați din Europa pentru perfecționarea competențelor ICT”, a subliniat Kenneth Fredriksen. De asemenea, a explicat cum prin aceste programe Huawei “își dorește să coopereze cu universitățile de top din Europa pentru a îmbunătăți abilitățile și potențialul următoarei generații europene de inovatori.”

IMM-urile și întreprinderile mari s-ar putea uni pentru a construi un viitor mai bun

Digitalizarea înseamnă și oportunități mari pentru IMM-uri, cei mai mari inovatori actuali. Huawei a organizat competiții de startup-uri în mai multe țări europene pentru a descoperi idei unice pentru societate. În același timp, Huawei oferă tehnologie și finanțare startup-urilor și promovează dezvoltarea ecosistemelor de inovare.

Un grup de fondatori ai startup-urilor, care își folosesc ideile pentru a schimba lumea, a discutat la Talent Summit despre modul în care IMM-urile și întreprinderile mari ar trebui să se alăture și împreună să atingă obiectivele reciproc, cum ar fi reducerea decalajului digital și construirea unui viitor sustenabil. Yesika Aguilera, Forbes 30 Under 30, co-fondator Tespack & Clocky App, declară: “Sunt fericită să văd companii precum Huawei încercând să implice și să dezvolte startup-uri, dar și tineri, pentru a avea un impact pozitiv, fiind parte din soluție. Rapiditatea, noile perspective de inovare ale startup-urilor și tinerii merg mână în mână cu experiența, capitalul și know-how-ul întreprinderilor mari. Este combinația perfectă pentru a crea cele mai inovatoare și revoluționare soluții ale viitorului nostru.”

Competențele ICT permit femeilor să recupereze diferențele în era digitală

 

Cu peste 80% dintre specialiștii ICT angajați în întreaga UE fiind bărbați, femeile se află încă în inferioritate. În ciuda diferențelor dintre țări, doar 17% dintre specialiștii în tehnologie sunt, în medie, femei și doar 22% profesioniști în domeniul IA. Într-un grup din cadrul summit-ului, în care se discută abordarea acestei probleme, Dora Palfi, co-fondator și CEO al imagiLabs mărturisește: “În timp ce cifrele arată că ar putea dura ani de zile pentru a vedea o creștere semnificativă a reprezentării genului în industrie, recunoaștem deja femei de succes și în poziții de lider în industrie. Schimbarea poate fi accelerată prin evidențierea acestora.”

Huawei a lansat o serie de inițiative pentru a promova egalitatea de gen și implicarea femeilor în viitorul digital. Compania a inițiat în Europa o serie de activități, precum “Women In Technology”, pentru ca vocile femeilor să fie auzite și în domeniul tehnologiei. Iar în 2021, a lansat oficial și programul HUAWEI Women Developers (HWD), cu scopul de a le oferi femeilor ingineri șansa de a crea aplicații și unelte inovative.

Programele de pregătire au impactat opiniile studenților cu privire la sustenabilitate

Huawei a apreciat dintotdeauna planeta noastră. Continuând să furnizeze continuu prin tehnologia Green 5G și prin sisteme de energie solară, Huawei colaborează cu parteneri europeni pentru ca până în anul 2050, să reducă emisiile de carbon și să atingă neutralitatea acestor emisii. Prin cursuri de pregătire în domeniul IT, tinerele talente au observat cum tehnologia ajută la îmbunătățirea omenirii.

Opt absolvenți ai programului Seed for the Future au urcat pe scenă pentru a discuta despre modul în care opiniile despre sustenabilitate și ce poate face tehnologia pentru viitor le-au fost influențate de studiile parcurse. Grupul a lăudat în nenumărate rânduri programul și speră să obțină mai mult sprijin din partea companiilor IT, precum Huawei, pentru a rămâne inovatori.

Școala de iarnă a Academiei Europene de Leadership așteaptă aplicații

 

O inițiativă concretă care sprijină tinerele talente feminine care se străduiesc să contureze revoluția tehnologică este School for Female Leadership in the Digital Age. Înscrierile pentru următoarea ediție, care va avea loc la sfârșitul lunii februarie la Nice, sunt deschise până pe 3 ianuarie 2022. Un juriu independent va selecta 27 de participanți pentru această bursă gratuită, care constă în o săptămână de masterclass-uri, proiecte în echipă, învățare activă și experiențe culturale. Berta Herrero, director de program al Școlii pentru Leadership feminin în era Digitală, a declarat: “Asigurând diversitate în dezvoltarea tehnologiilor proiectăm deja primul pas în construirea unei lumi egale. Pentru a depăși prejudecățile, femeile trebuie să fie capabile să modeleze și să conducă această revoluție tehnologică. Programa noastră de învățământ oferă tinerelor femei resursele necesare pentru a fi liderii transformării digitale în Europa.”

Despre Huawei

Huawei este un furnizor de top la nivel mondial de infrastructură și dispozitive inteligente pentru tehnologia informației și comunicațiilor (TIC). Cu soluții integrate în patru domenii cheie – rețele de telecomunicații, IT, dispozitive inteligente și servicii cloud – ne angajăm să aducem digitalul fiecărei persoane, locuințe și organizații pentru o lume inteligentă complet conectată.

Portofoliul complet de produse, soluții și servicii Huawei este atât competitiv, cât și sigur. Prin colaborarea deschisă cu partenerii din ecosistem, creăm valoare de durată pentru clienții noștri, lucrând pentru a da putere oamenilor, a îmbunătăți viața de acasă și a inspira inovația în organizații de toate formele și dimensiunile.

La Huawei, inovația se concentrează pe nevoile clienților. Investim mult în cercetarea de bază, concentrându-ne pe descoperirile tehnologice care duc lumea înainte. Avem peste 194.000 de angajați și ne desfășurăm activitatea în peste 170 de țări și regiuni. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată deținută în totalitate de angajații săi. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați Huawei online la www.huawei.com sau să ne urmăriți pe:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *