[București, 18 noiembrie 2021] Un context de criză ar trebui încurajat și intensificat pentru a contribui la impulsionarea transformării digitale, a declarat  președintele ales prin rotație al Huawei, Guo Ping, la o întâlnire de profesioniști în management la cel de-al 13-lea Forum global Peter Drucker.

Președintele ales prin rotație al Huawei, Guo Ping, susține un discurs la cel de-al 13-lea forum global Peter Drucker

Angajații motivați „în misiune” și aliniați din punct de vedere al planificării strategice la obiectivele companiei au fost cheia creării climatului pentru o schimbare de succes, a spus Guo Ping.

Picture1

El a prezis că toate companiile vor „deveni digitale” în viitor, dar s-a temut că unele, aflate în stadiile incipiente, nu au obiective strategice clare și „doar urmăresc industria”.

Guo Ping  le-a comunicat miercuri delegaților  în cadrul Forumului anual Peter Drucker de la Viena, că nu există „o alternativă reală” la schimbare, dar că toate companiile trebuie să răspundă la o întrebare cheie înainte de a se lansa cu succes în transformarea digitală:

„Devenind digitale, cum își pot îmbunătăți competitivitatea organizațională și cum își pot atinge obiectivele strategice?”

Guo Ping a declarat că planificarea de înaltă calitate a fost punctul de plecare pentru digitalizarea de succes. O transformare fundamentală a dezvoltării produselor Huawei, prin cercetare și dezvoltare și lanțuri de aprovizionare durabile, a început cu douăzeci de ani mai devreme demarată de IT Strategy & Planning.

„Privind în urmă, ne simțim destul de norocoși, interconectarea obiectivului digitalizării cu obiectivele strategice generale ale companiei a fost cu siguranță mișcarea potrivită. Ca rezultat, capacitățile noastre organizaționale s-au îmbunătățit considerabil. Aceste programe de transformare ne-au făcut o companie de talie mondială”.

Guo Ping a mărturisit că schimbarea mentalității angajaților a fost „cea mai mare provocare”, dar s-a dovedit a fi cheia unei transformări de succes, generând „un sentiment de misiune” și impuls pentru schimbare.

„Sentimentul unei crize este important. Faceți vizibil contextul iminent pentru a-i face pe angajați să înțeleagă cu adevărat necesitatea unei schimbări”, a sfătuit el, adăugând că situația actuală „a fost oportunitatea perfectă de a crea un climat pentru schimbare” în cadrul companiei.

Acesta a declarat că Huawei s-a asigurat că angajații au înțeles nevoia de schimbare, a promovat o cultură a dorinței de transformare și s-a asigurat că lucrătorii afectați s-au simțit protejați.

Guo Ping a evidențiat faptul că propria cultură a inovației Huawei începe cu o toleranță la eșec, cercetătorii săi fiind încurajați să adopte o abordare variată, de tip trial-and-error.

Citând multiplele tehnologii 5G pe care Huawei le-a dezvoltat înainte ca o anumită tehnologie să fie selectată pentru a face parte din standardul industriei, el și-a amintit cuvintele fondatorului companiei, Ren Zhengfei: „Alegi o cale doar pentru a descoperi că nu duce decât la o fundătură. Împărtășești informația cu ceilalți, ca să nu o repete și să încerce o altă cale: și asta e un succes”.

Guo Ping a subliniat importanța managementului transformării și faptul că la Huawei „singurul lucru care nu se schimbă niciodată este schimbarea”.

„Pentru a avansa în timp, ne revizuim planificarea transformării în fiecare an, pentru a ne asigura că se aliniază cu strategia noastră de afaceri. Cred că gestionarea continuă a transformării va permite companiilor să-și îmbunătățească în mod constant capacitățile în era digitală”, a spus el. „Sper că toate companiile vor accepta cu îndrăzneală schimbarea. La urma urmei, nu există o alternativă reală.”

Forumul Peter Drucker are loc în fiecare an în orașul natal al expertului în management cu același nume, Viena, Austria. Eveniment anual, ajuns la a 13-a ediție în acest an, reunește profesioniști ai managementului modern din întreaga lume. Tema conferinței de această dată a fost imperativul uman de a naviga în incertitudinea erei digitale.

Despre Huawei

Huawei este un important furnizor global de infrastructură de tehnologie a informațiilor și comunicațiilor (TIC) și dispozitive inteligente. Compania are 194.000 de angajați și operează în peste 170 de țări și regiuni. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată deținută integral de angajații săi.

Cu soluții integrate în patru domenii cheie – rețele de telecomunicații, IT, dispozitive inteligente și servicii cloud – s-au angajat să aducă tehnologia digitală fiecărei persoane, locuințe și organizații pentru o lume inteligentă, complet conectată. Portofoliul complet de produse, soluții și servicii Huawei este competitiv și sigur. Prin colaborarea deschisă cu partenerii ecosistemului, creează valoare de durată pentru clienți, fac eforturi pentru a oferi oportunități oamenilor, pentru a îmbogăți viața de acasă și pentru a inspira inovație în organizațiile de toate formele și dimensiunile. La Huawei, inovația se concentrează pe nevoile clienților. Compania investește masiv în cercetarea de bază, concentrându-se pe descoperiri tehnologice care duc lumea înainte. Pentru mai multe informații, vizitați Huawei online pe www.huawei.com sau urmăriți-ne pe:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.facebook.com/HuaweiRO

http://www.youtube.com/Huawei


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *