A șaptea ediție a Forumului Ultra-Broadband (UBBF2021) a avut loc în Dubai la începutul acestei săptămâni. Pe agenda primei zile s-a aflat și un discurs susținut de Bill Wang, vicepreședintele Huawei Optical Product Line. El a subliniat că, pe lângă beneficiile economisirii energiei și îmbunătățirii ratei de trasfer, rețelele-țintă complet optice accelerează, de asemenea, transformarea digitală a diferitelor industrii, aduc experiență de servicii premium și generează valori de afaceri mai mari.


Bill Wang, vicepreședintele Huawei Optical Product Line

Operatorii globali sporesc continuu investițiile în fibră optică, îmbunătățesc calitatea broadband și dezvoltă servicii precum linii private premium FTTR și OTN pentru a crește veniturile din rețelele fixe. Ca element fundamental al orașelor verzi și inteligente, rețelele-țintă complet optice au devenit treptat un consens al industriei.

Cu toate acestea, în procesul de construire a rețelelor-țintă complet optice pentru orașele inteligente, operatorii se confruntă în continuare cu dificultăți precum costuri ridicate, furnizarea lentă a serviciilor și un management dificil în construcția FTTH ODN. În plus, implementarea dispozitivelor, evoluția rețelei și dezvoltarea de servicii noi reprezintă, de asemenea, preocupări urgente.

Bill Wang, vicepreședintele Huawei Optical Product Line, a declarat: “Pentru a rezolva aceste probleme, Huawei a lansat produsele din seria DQ ODN și Edge OTN. Aceste produse au fost concepute pentru a ajuta operatorii să construiască rapid rețele-țintă complet optice care sunt vizibile și gestionabile de la un capăt la altul, reduc considerabil costurile de operare și mentenanță (O&M) ale operatorilor și oferă acces de mare viteză în lumea digitală pentru diverse industrii și gospodării. Acestea pot ajuta operatorii să extindă piața întreprinderilor, să îmbunătățească experiența broadband la domiciliu, să reducă costurile și să crească veniturile.

DQ ODN este o soluție care implementează plug-and-play, scanare pentru vizualizarea resurselor și O&M cu un singur clic prin preconectare, recunoaștere inteligentă a imaginilor și tehnologii iris optice. Cu această soluție, operatorii pot construi rapid o rețea-țintă complet optică, care este vizibilă și gestionabilă de la un capăt la altul. Mai exact, soluția are următoarele caracteristici:

  • Tehnologia de preconectare cu pierderi reduse de inserție este utilizată pentru a se adapta la mai multe soluții de rețea exterioară și interioară. Suportă construcția rețelei în toate scenariile fără îmbinări, reducând foarte mult dificultatea de construcție ODN, îmbunătățind eficiența construcției cu 70%, reducând TTM cu 30% și TCO cu 15%.
  • Recunoașterea inteligentă a imaginii și prima tehnologie a irisului optic din industrie sunt utilizate pentru a identifica automat modificările cheie ale caracteristicilor semnalelor optice după ce acestea trec prin legături ODN și pentru a efectua modelarea și analiza datelor mari pe platforma de gestionare a rețelei. În acest fel, topologia și resursele legăturii ODN pot fi gestionate cu precizie într-o manieră vizuală, iar precizia resurselor pe termen lung poate ajunge la 100%. În plus, această soluție poate funcționa cu platforma Huawei de furnizare a serviciilor și de localizare a defecțiunilor pentru a implementa furnizarea rapidă a serviciilor și localizarea precisă a defecțiunilor, reducând considerabil costurile O&M pentru operatori.
  • Edge OTN este o platformă de suport integrată cu scenariu complet și servicii complete. Suportă dulapuri interioare și exterioare și co-amplasarea dulapului OLT/BBU, se adaptează la instalarea în toate dulapurile și îndeplinește cerințele de transmisie cu viteză mare de economisire a energiei la locurile de acces integrate.
  • Blade-OXC bazat pe îmbunătățirea comutării optice LCoS acceptă un slot pentru o direcție optică, reducând utilizarea spațiului cu 75%. Produsele sunt compacte și flexibile și pot fi implementate în diferite scenarii.
  • Datorită tehnologiei fotonice pe siliciu, dimensiunea și consumul de energie sunt reduse cu peste 60%. În plus, capacitatea este mărită de cinci ori.
  • Tehnologia Liquid OTN este utilizată pentru a sprijini tranșarea OSU, accesul la servicii de la 2M până la 100G, ajustarea lățimii de bandă fără succes la cerere și latența ultra-scăzută, oferind conexiuni premium pentru diverse industrii.

Dispozitivele OTN edge extrem de integrate pot fi co-amplasate cu ușurință cu OLT-uri, extinzând conexiunile optice premium către fiecare organizație. Întreprinderile mari pot utiliza soluția de linie privată OTN P2P pentru a realiza conexiuni E2E premium. Pentru un număr mare de întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri), Huawei lansează soluția inovatoare OTN P2MP pentru a le ajuta să îmbunătățească rapid calitatea conexiunii. Soluția îi ajută, de asemenea, pe operatori să extindă spațiul pieței liniei private.

În discursul său, Bill Wang a mai spus că rețelele complet optice pot avea o aplicabilitate si mai complexă la nivelul industriilor pentru a promova transformarea digitală și a construi o bază securizată, eficientă și garantată de experiență pentru toate orașele inteligente. Fibrele optice pot fi extinse la fabrici și mașini. Rețelele complet optice pot oferi conexiuni premium cu anti-interferențe, lățime de bandă mare și latență scăzută. Atunci când sunt utilizate în spitale, rețelele complet optice pot asigura un transfer masiv de date pentru a sprijini telemedicina.

În cele din urmă, Bill Wang a spus că rețelele complet optice sunt principalul motor de creștere a veniturilor din serviciile broadband rezidențiale și pentru întreprinderi. Rețelele complet optice ne vor îmbogăți și mai mult viața și munca și vor promova transformarea digitală. Conexiunile optice omniprezente vor aduce posibilități infinite.

Despre Huawei

Înființată în 1987, Huawei este un furnizor global de infrastructură și dispozitive inteligente pentru tehnologia informației și comunicațiilor (TIC). Avem peste 197.000 de angajați și operăm în peste 170 de țări și regiuni, deservind mai mult de trei miliarde de oameni din întreaga lume.

Viziunea și misiunea noastră este de a livra digitalul către fiecare persoană, casă și organizație pentru o lume complet conectată, inteligentă. În acest scop, vom aduce  conectivitate omniprezentă și vom promova accesul egal la rețele; vom duce cloud-ul și inteligența artificială în toate cele patru colțuri ale pământului pentru a oferi o putere de calcul superioară acolo unde aveți nevoie de ea, când aveți nevoie de ea; vom construi platforme digitale pentru a ajuta toate industriile și organizațiile să devină mai agile, eficiente și dinamice; vom redefini experiența utilizatorului prin AI, făcând-o mai personalizată pentru oameni în toate aspectele vieții lor, indiferent dacă sunt acasă, la birou sau pe drum.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați Huawei online la https://www.huawei.com/en/.


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *