[București, România, 5 Iulie, 2021] În timpul MWC Barcelona 2021, Directorul Executiv Huawei și Președinte Carrier BG Ryan Ding a susținut discursul intitulat Innovation: Lighting up the Future. În discursul său, Ding a spus că inovația în domeniul TIC devine motor al economiei globale și valoarea acesteia depășește industria telecomunicațiilor. Inovația continuă în 5G, în special, va aduce operatorilor, industriei TIC și economiei globale mai multă valoare și va lumina viitorul oricărei industrii.

Ryan Ding susținând un discurs

Mai mult decât telecomunicațiile: inovarea în industria TIC devine un motor economic cheie

 

Pandemia, a spus Ding, a creat o nouă normalitate în care economia digitală este forța motrice a economiei globale. Infrastructura TIC, ca piatră de temelie a economiei digitale, joacă un rol din ce în ce mai important. Ding a menționat că valoarea TIC depășește acum industria telecomunicațiilor și are implicații transformatoare pentru economia globală în ansamblul său.

În țările în care 5G se dezvoltă mai rapid, operatorii au înregistrat o creștere a veniturilor mai rapidă, iar aceste țări tind, de asemenea, să aibă o infrastructură digitală mai bună în general. Luând China ca exemplu, în mai puțin de 18 luni, au fost implementate peste 820.000 de stații de bază 5G, iar operatorii chinezi au obținut o creștere a veniturilor cu 6,5% și o creștere a profitului net cu 5,6% în primul trimestru al acestui an. Dezvoltarea rapidă a infrastructurii digitale determinată de tehnologia 5G va aduce 1,9 trilioane de euro economiei chineze în următorii cinci ani. Aceleași fapte se întâmplă și în Coreea de Sud și Europa.

 

Mai mult decât conectivitate: inovația 5G contribuie la succesul în afaceri al operatorilor

 

Întrucât infrastructura TIC este piatra de temelie a economiei digitale în era 5G, operatorii joacă un rol mai important decât înainte.

Ding a spus: „În prezent, obiectivul major în ceea ce privește 5G al operatorilor este de a atinge succesul afacerii pe trei piețe cheie – consumatori, locuințe și industrii – prin inovație în implementarea rețelei, dezvoltarea pieței și optimizarea operațiunilor.”

“Pe piața de consum, 5G nu înseamnă doar viteze mai mari; 5G aduce și noi experiențe și valoare nouă. Unii operatori au obținut deja succesul inițial al afacerii.”

Potrivit lui Ding, există trei pași pe care un operator îi poate face pentru a reuși pe piața 5GtoC. Primul este de a accelera implementarea 5G, cu planificare și investiții de rețea direcționate, bazate pe informații precise asupra zonelor cu valoare ridicată, scenarii cheie și potențiali utilizatori. Al doilea este de a accelera migrarea utilizatorilor 5G, iar al treilea pas este de a crea modele de preț flexibile, bazate pe valoare.

Astăzi, 5G a fost aplicat în peste 1.000 de proiecte în peste 20 de industrii, inclusiv siderurgia și mineritul, permițând o producție mai sigură și mai eficientă. Operatorii chinezi au făcut progrese mari și intră în faza de obținere a succeselor timpurii și de a le replica la scară largă.

“Am aflat din experiența operatorilor chinezi că succesul 5GtoB depinde de trei factori”, a spus Ding. „În primul rând, selectarea industriilor potrivite. Operatorii ar trebui să aleagă industriile țintă, analizând patru factori: cerere, accesibilitate, replicabilitate și fezabilitate tehnică. În al doilea rând, definirea scopului ofertelor pe care le puneți la dispoziție. Operatorii pot fi furnizori de rețea care oferă servicii de conectivitate. Aceștia pot fi, de asemenea, furnizori de servicii cloud sau chiar integratori de sisteme care oferă servicii de integrare end-to-end. Roluri diferite necesită seturi de competențe diferite și produc o valoare de afaceri diferită. În al treilea rând, proiectarea de modele de afaceri inovatoare. Aceasta este cheia pentru a reproduce succesul 5GtoB la scară largă. ”

În timpul pandemiei, există o cerere în creștere pentru bandă largă la domiciliu, iar acest lucru a evidențiat avantajele 5G FWA care permite o implementare rapidă și O&M contactless. Operatorii din Orientul Mijlociu au obținut un succes comercial remarcabil prin raportarea la FWA ca la o situație cheie de utilizare a 5G.

 

Mai mult decât afacere: Huawei continuă să inoveze pentru a stimula  durabilitatea la nivel de industrie

 

„Succesul în tehnologia 5G necesită mai întâi o rețea 5G care să ofere cea mai bună experiență utilizatorului, iar acest lucru ghidează modul în care inovăm la Huawei”, a spus Ding. Huawei a lansat cel mai ușor și mai puternic MIMO Masiv din industrie, care consumă mai puțină energie. Poate fi transportat și instalat de o singură persoană, ceea ce accelerează implementarea rețelei. Prin intermediul Optical Cross-Connect (OXC) al Huawei, un sub-rack poate înlocui nouă cutii necesare în mod normal. Are o capacitate de patru ori mai mare, dar folosește cu 95% mai puțină energie. Soluția Huawei 5G Super Uplink combină avantajele de 2,1 GHz și 3,5 GHz pentru a spori capacitatea de uplink și acoperirea interioară. Această soluție oferă o rată uplink maximă de peste 450 Mbit/s, permițând sutelor de utilizatori să transmită în direct Maratonul Xiamen în 4K în luna aprilie folosind smartphone-urile lor 5G.

Pentru a sprijini modelele de dezvoltare „verzi” și obiectivul de zero emisii de carbon, potrivit lui Ding, Huawei continuă să inoveze pe trei nivele: echipamente, locații și rețele. În ceea ce privește echipamentele, Huawei folosește componente cu eficiență energetică mai mare pentru a face platformele hardware mai eficiente din punct de vedere energetic. La nivel de locații, soluțiile simplificate pentru locații ale Huawei îi ajută pe operatori să reducă consumul de energie, precum și să reducă energie electrică utilizată și cheltuielile cu chiria. În ceea ce privește rețeaua, Huawei a lansat o soluție de economisire a energiei multi-band și multi-RAT. Această soluție poate reduce consumul de energie în rețelele fără fir, fără a compromite performanța rețelei. Cu soluția inovatoare Huawei, echipamentele 5G care funcționează în benzi joase și înalte pot folosi împreună o cutie și, prin urmare, se folosește mai puțină energie. Când vine vorba de economisirea de energie a echipamentelor multi-band, obiectivul Huawei este de a face ca unu plus unu să rezulte în mai puțin de unu.

Colaborând pentru a crea un ecosistem și evoluând în sfera 5G pentru un viitor mai bun

 

Încheindu-și discursul, Ding a subliniat că dezvoltarea 5G necesită o inovație continuă. În sfera 5GtoB, de exemplu, standardele 5G trebuie să fie în concordanță cu standardele industriale într-un ritm mai rapid, iar 5G ar trebui să fie integrat în procesele de producție de bază ale întreprinderilor pentru a le ajuta să devină digitale și inteligente. În același timp, sinergia dintre 5G, cloud și computing va extinde în continuare limitele afacerilor operatorilor, creând spațiu pentru o nouă creștere. Inovația 5G este un proces continuu. Huawei crede că inovația va lumina viitorul.

Despre Huawei

Huawei este un important furnizor global de infrastructură de tehnologie a informațiilor și comunicațiilor (TIC) și dispozitive inteligente. Compania are 194.000 de angajați și operează în peste 170 de țări și regiuni. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată deținută integral de angajații săi.

Cu soluții integrate în patru domenii cheie – rețele de telecomunicații, IT, dispozitive inteligente și servicii cloud – s-au angajat să aducă tehnologia digitală fiecărei persoane, locuințe și organizații pentru o lume inteligentă, complet conectată. Portofoliul complet de produse, soluții și servicii Huawei este competitiv și sigur. Prin colaborarea deschisă cu partenerii ecosistemului, creează valoare de durată pentru clienți, fac eforturi pentru a oferi oportunități oamenilor, pentru a îmbogăți viața de acasă și pentru a inspira inovație în organizațiile de toate formele și dimensiunile.

La Huawei, inovația se concentrează pe nevoile clienților. Compania investește masiv în cercetarea de bază, concentrându-se pe descoperiri tehnologice care duc lumea înainte.

Pentru mai multe informații, vizitați Huawei online pe www.huawei.com sau urmăriți-ne pe:

http://www.linkedin.com/company/Huawei


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *