Una dintre cele mai vechi indeletniciri de pe pamant si totodata parte importanta a economiei in multe tari, agricultura este esentiala pentru noi toti. Numai asa putem obtine necesarul de alimente care sa ne satisfaca nevoile zilnice ale unui trai decent.

Ca si alte sarcini, munca agricola nu este deloc usoara. Acesta este impartita, dupa cum unii dintre voi stiti, in mai multe „sectoare”, de la cei care se ocupa cu plante pana la cei care se ocupa cu animale. Inca mai exista in zonele de tara ruine ale vechilor zootehnii unde eru crescute in regimul comunist animale pentru carne, lapte si alte produse alimentare. In ziua de azi multe astfel de ferme sunt private, ca si terenurile arabile pe care se poate cultiva.

In timp s-au schimbat si modurile in care sarcinile agricole sunt desfasurate. Si aici automatizarea a avut un impact major, usurand munca oamenilor si crescand productia exponential. Asta in cazul fermelor cel putin pentru ca in cazul muncii pamantului inca este nevoie de personal uman care sa opereze masinile si utilajele. Exista, ce-i drept, si tractoare si combine care pot fi comandate de la distanta, dar astfel de sisteme sunt costisitoare.

Multi fermieri inca se bazeaza pe utilaje ceva mai vechi, care inca isi fac treaba cu brio. Dar an de an este nevoie de piese tractor sau combina care sa le inlocuiasca pe cele uzate. Iar pentru asta, cea mai simpla varianta si totodata cea mai ieftina este un magazin online, mai precis Piesemasiniagricole.ro de unde putem cumpara de la altii posesori de utilaje ca si noi sau de la firme specializate.

Spre deosebire de o masina, nu pute, duce un tractor vechi in service atat de usor, reparatiile costand uneori foaret mult asa ca un astfel de site este o varianta mult mai buna. Putem cumpara atat sisteme intregi, care sunt mai greu de gasit in magazinele fizice cat si piese de legatura precum supape, furtune sau un cioc inodator John Deere, pentru o balotiera.

Cu un buget mai mic putem asadar sa repunem pe picioare un utilaj agricol astfel incat aratul sa semanatul sa nu sufere nicio intarziere.


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *