Structurile metalice sudate sunt constructii sudate din tabla de otel, in forma si dimensiuni similare cu grinzile laminate la cald, fabricate conform specificatiilor standard. Scopul principal al structurilor sudate, este destinat cladirilor rezidentiale, publice, agricole si industriale. Grinzile sudate pot fi utilizate in tavane interfloor, structuri portante, sisteme de acoperire si tavan, rafturi, poduri, ateliere de munca si multe alte tipuri de confectii metalice.

Tipuri de structuri metalice sudate:

  • structuri metalice cu sectiune variabila:cu modificari in inaltimea peretelui de-a lungul lungimii fasciculului,
  • structuri metalice perforate:cu taieturi si gauri in perete,
  • structuri metalice cu fascicul:fascicul cu latimea de rafturi diferite,
  • structuri metalice cu macara – cu rigidizari si placi de legatura,
  • structuri metalice curbate – de -a lungul liniilor de forma arbitrara,
  • structuri metalice speciale – conform desenelor clientului.

Avantajele structurilor metalice sudate

Utilizarea structurilor  metalice sudate poate facilita in mod semnificativ crearea de spatii sau elemente, care au un factor de siguranta supraestimat. Structurile metalice, care includ un fascicul sudat, ofera avantaje economice tangibile in constructia de cladiri de diferite tipuri. In plus, utilizarea acestor confectii metalice industriale iti permite sa creezi o forma economica a suporturilor, ceea ce reduce greutatea tuturor structurilor metalice.

Tehnologiile de productie ofera posibilitatea de a produce grinzi cu lungimea necesara, oferind astfel, economii de pana la 25%. O sectiune compusa dintr-o grinda sudata este mai convenabila decat una laminata, deoarece greutatea structurii este mult mai mica. De asemenea, timpul de productie este garantat, iar economiile sunt evidente, deoarece nu exista costuri pentru deseuri, ofera posibilitatea de a produce structuri metalice sudate din otel slab aliat, otel pentru structuri de pod, costul redus. Compania Analko Aluminium Industry SRL  ofera cele mai convenabile conditii de colaborare pentru firma ta.

Structuri metalice sudate – Articulatii

Articulatiile sudate sunt utilizate pentru imbinarea rigida a structurilor de sustinere si, daca este necesar, pentru imbinarea etansa a elementelor. Astfel de structuri includ constructiile din table pentru carcasele cuptoarelor de fum, colectorilor de praf, rezervoarelor, suporturilor de gaz. Articulatiile dure includ imbinari intre coloane, coloane si grinzi de macara, coloane si acoperis.

Racordurile sudate ale elementelor de montaj sunt fixate initial impreuna cu suruburile de montare grosiera si, deoarece rezistenta obtinuta este insuficienta pentru calculele de rezistenta, elementele sunt sudate impreuna. In functie de tipul de structuri care trebuie conectate, elementele pot fi sudate direct sau cu ajutorul placilor suplimentare.

Controlul calitatii structurilor metalice sudate

Sudurile sunt verificate prin inspectie externa, dezvaluind neregularitati in inaltime si latime, lipsa de penetrare, taieturi, fisuri, pori mari. In aparenta, sudurile trebuie sa aiba o suprafata neteda sau fina, iar metalul de sudura trebuie sa fie dens pe toata lungimea sudurii. Tolerantele in dimensiunile sectiunilor transversale ale sudurilor si ale defectelor de sudura nu trebuie sa depaseasca valorile specificate in standardele relevante.

Pentru a controla proprietatile mecanice ale metalului de sudura si rezistenta imbinarilor sudate, conexiunile de testare sunt sudate dupa ce sunt testate. Testele sunt efectuate pentru rezistenta la tractiune, duritate, alungire etc. Pentru a verifica calitatea sudurii, se utilizeaza scanarea cu raze x si radiatia y pe film, fiind utilizate detectoare de defectiuni ultrasonice.

 

 


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *