Divizia Globală Services a companiei Enea, furnizor global de soluții și servicii de inginerie software, prezintă în perioada 25-28 februarie la Mobile World Congress Barcelona problematicile care intervin într-un proces de implementare a infrastructurilor NFV. Prezentarea va fi susținută având ca studiu de caz o infrastructură NFV hibridă ARM și x86.

„În contextul emergenței celei de-a cincea generații de conectivitate a internetului, Enea oferă partenerilor și clienților săi servicii de inginerie software specializate pentru implementarea infrastructurilor NFV folosind produsele software listate în OPNFV Verified Program (OVP). Echipele noastre de ingineri formate din colegii din România și din birourile Enea din întreaga lume sunt pregătite să le ofere clienților consultanța și sprijinul de care au nevoie, pentru a valorifica la capacitate maximă potențialul infrastructurii NFV,” a declarat Marius Duțu, Country Manager Enea Services România.

În cadrul evenimentului Mobile World Congress Barcelona 2019, inginerii Enea și-au propus să abordeze live cele mai frecvente probleme și provocări pe care le ridică implementarea infrastructuri NFV. Aceștia vor instala o infrastructură NFV hibridă ARM și x86 pentru a demonstra implicațiile pe care le are un astfel de proiect și pentru a prezenta tehnicile de abordare pentru o implementare eficientă.

Companiile sunt în permanentă căutare a unor soluții de infrastructură scalabile, care să se plieze pe nevoile și cerințele lor. O astfel de soluție este reprezentată de infrastructura Network Function Virtualization care permite folosirea resursele într-un mod eficient, la costuri mai mici și pentru a dispune de o flexibilitate mai mare, beneficii pe care arhitecturile non-NFV nu le pot îndeplini.

Network Function Virtualization a fost creat pentru a simplifica gestionarea rețelei prin virtualizarea infrastructurii. Implementarea unei astfel de soluții presupune o serie de provocări pe măsura beneficiilor finale. Pentru a asigura funcționarea soluției la parametri maximi, companiile trebuie să aloce o echipă dedicată de ingineri. Cele mai mari beneficii oferite de infrastructura NFV sunt: costuri de operare reduse prin automatizare, consum de energie mic, implementare mai rapidă a serviciilor de rețea, flexibilitate mai mare pentru a scala serviciile sau pentru a le îmbunătăți și riscuri reduse pentru implementarea unor servicii noi.

Prin divizia Global Services, Enea acordă suport în ceea ce privește implementarea infrastructurilor NFV pentru partenerii aflați pe trei continente: America de Nord, Europa si Asia.


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *