Somelierul Ovidiu Olteanu de la Naan Food&Drink Studio este reprezentantul României la Concursul World’s Best Sommelier, competiție ce va avea loc în Mendoza, Argentina, între 15-20 aprilie 2016. Ovidiu Olteanu lucrează de 18 ani în domeniu și are în portofoliu trofee semnificative – semi finalist la Trofeul Someleriei (2012), locul 2 la Concursul Național Maître d’Hotel 2012 și Marele Premiu la Concursul Național Maître d’Hotel 2013.

 „Mă onorează faptul că am fost selectat să reprezint țara la cea mai prestigioasă competiție din domeniu. Sunt nerăbdător să particip și să le vorbesc celorlalți candidați și despre vinurile românești”. 

Ovidiu Olteanu

Ovidiu Olteanu a fost propus ca reprezentant al României de către Asociația Somelierilor din România, în urma unei evaluări la nivel național. Ovidiu Olteanu deține cursul de Level 2 la WSET (Wine & Spirit Education Trust) din Londra, una dintre cele două mari școli de vinuri din lume, cealaltă fiind Court of Master Sommeliers, în America. La finalul lunii martie,  el va participa în Atena la unul din cursurile Court of Master Sommeliers.

Competiția World’s Best Sommelier este organizată de Association de la Sommellerie Internationale (A.S.I.), are loc din 3 în 3 ani și se află anul acesta la a 15-a ediție. Competiția a fost înființată în anul 1969, pentru a facilita schimbul de experiență între profesioniștii din domeniu. Anul acesta, în competiție se află 58 de participanți din 55 de țări, între care patru femei (Argentina, Canada, Finlanda și Irlanda). Ediția din 2013 s-a desfășurat în Tokyo și Marele Premiu i-a revenit reprezentantului Elveției.

Ovidiu Olteanu lucrează de peste 18 ani în domeniul ospitalității și are multe roluri în cadrul Naan Food&Drink Studio – este manager al restaurantului, somelier dar și maître d’hôtel, adică se ocupă de bunul mers al serviciilor în restaurant. Profesia de somelier a venit în urma mai multor ani de activitate, în care a înțeles rolul vinului și a dorit să îl aprofundeze.


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *