Huawei a găzduit al doilea summit anual TrustInTech, la care au participat experți din industria TIC, mediul academic și economiști din întreaga lume. Printre vorbitori s-au numărat directorul executiv al Huawei și președintele Carrier Business Group, Ryan Ding, investitorul internațional Jim Rogers, CMO GSMA Stephanie Lynch-Habib și alții. Concentrându-se pe noile provocări cu care s-a confruntat lumea în 2020, summitul a evidențiat rolul critic al TIC ca infrastructură digitală cheie pentru a sprijini bunăstarea societății și redresarea economică. Având în vedere tendința în creștere a utilizării tehnologiei, summitul a subliniat necesitatea de a adopta o colaborare deschisă şi a pus accent pe apelul de a învinge teama inutilă de a adopta noi tehnologii.

Ryan Ding, Executive Director of the Board, President of Carrier BG, Huawei

În 2020, TIC a jucat un rol vital în reluarea muncii și a producției în timpul pandemiei. Între timp, 2020 a fost martorul creșterii exponențiale ale aplicațiilor de afaceri 5G. Firma de consultanță globală STL Partners a estimat că implementarea 5G va crește PIB-ul global cu 1,4 trilioane de dolari SUA până în 2030. La summit, co-fondatorul STL Partners, Chris Barraclough, a subliniat rolul transformator al 5G în sectoarele producției, energiei și sănătății. Edwin Diender, expert în transformarea digitală Huawei Enterprise, a fost de asemenea de acord, explicând modul în care 5G, AI, big data și cloud computing au impulsionat screeningul medicamentelor și diagnosticarea mai rapidă, monitorizarea inteligentă, munca la distanță și educația în timpul pandemiei.

Stephanie Lynch-Habib, GSMA Chief Marketing Officer

Stephanie Lynch-Habib, CMMA GSMA, a împărtășit faptul că lansarea 5G în 2020 a adus peste 100 de rețele în 47 de țări, iar unele regiuni sunt lideri deja în aplicarea funcţiilor 5G. Noua tehnologie va influența industriile orientate către consumatori, cum ar fi comerțul electronic și va stimula serviciile inovatoare precum realitatea virtuală și realitatea augmentată. Modelele standard de segmentare a rețelei și de calcul marginal vor oferi fiabilitate ridicată, latență redusă, randament ridicat și personalizare a serviciilor. „Grupurile noastre de lucru susțin și îmbunătățesc continuu standardele globale”, a subliniat Lynch-Habib.

În timpul evenimentului virtual, transmis în direct, CEO-ul Huawei Carrier Business Group Paul Scanlan a numit anul 2020 un moment „Sputnik”. „Similar cu modul în care primul satelit artificial Sputnik a fost lansat cu succes în 1957, aducând omenirea în era explorării spațiului, pe măsură ce 5G s-a maturizat în 2020, totul s-a schimbat”, a spus Scanlan. “Industria a început să accelereze adoptarea 5G, oferind reduceri de spectru, modele de afaceri inovatoare și impulsionând transformarea industriei. Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată în ultimii 10 ani.”

Mai mulți invitați la eveniment au comentat adoptarea timpurie și progresele tehnologice majore spunând că a existat întotdeauna neîncredere și frică față de lucruri noi. De exemplu, în timpul Revoluției Industriale din secolul al XIX-lea, din cauza temerilor faţă de producția automatizată, au fost distruse fabrici. Pe măsură ce evenimentele din 2020 au condus la mai multă izolare și naționalism, a existat un trend crescător anti-cooperare transnațională, iar multe țări şi-au închis ușile și s-au decuplat una de alta în ceea ce privește tehnologia.

Jim Rogers, International Investor

“Oricine adoptă o abordare unilaterală a oricărui lucru, cu atât mai mult a tehnologiei și a economiei, va avea probleme”, a declarat investitorul internațional Jim Rogers. “Politica externă ar trebui să se construiască în jurul deschiderii. Trebuie să evităm protecționismul, în special în domeniul tehnologiei”. El a mai spus că protecționismul a dăunat lumii, așa cum s-a văzut de-a lungul istoriei.

Profesorul Jin Keyu de la London School of Economics a vorbit, de asemenea, în cadrul summit-ului, „[Lumea de astăzi], este mai puțin despre competiție, rivalitate și înlocuire și mai mult despre colaborare, complementaritate și cooperare”.

La finalul summitului, Ryan Ding, directorul executiv Huawei și președintele Carrier Business Group, a subliniat că este necesar un ecosistem deschis și de încredere pentru ca toată lumea să se bucure de prosperitatea adusă de tehnologie. Pentru a face acest lucru, industria TIC trebuie să continue să adopte standarde tehnice și de securitate unificate. Având în vedere actualul mediu geopolitic complex, el a subliniat, „Politica ar trebui să stea departe de problemele tehnice. Trebuie să rămânem corecți și deschiși pentru a stimula cooperarea tehnologică. Cooperarea industrială nu este un joc cu sumă zero. Dacă se adoptă acum o abordare izolată, în timp ce noua tehnologie deblochează valoarea socială și de afaceri într-un ritm mai rapid, victima nu va fi o singură companie.”

Despre Huawei

Fondată în 1987, Huawei este un furnizor mondial de infrastructură și dispozitive inteligente pentru tehnologia informației și comunicațiilor (TIC). Avem peste 194.000 de angajați și operăm în peste 170 de țări și regiuni, deservind peste trei miliarde de oameni din întreaga lume.

Viziunea și misiunea noastră este de a aduce digitalul către fiecare persoană, casă și organizație pentru o lume complet conectată, inteligentă. În acest scop, promovăm conectivitatea omniprezentă și susţinem accesul egal la rețele; aducem servicii cloud și inteligență artificială în toate cele patru colțuri ale lumii pentru a vă oferi o putere de calcul superioară acolo unde aveți nevoie de ea, când aveți nevoie de ea; construim platforme digitale pentru a ajuta toate industriile și organizațiile să devină mai agile, eficiente și dinamice; redefinim experiența utilizatorului cu AI, făcând-o mai personalizată pentru oameni în toate aspectele vieții lor, indiferent dacă sunt acasă, la birou sau în deplasare.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați Huawei online la www.huawei.com sau să ne urmăriți pe:

http://www.linkedin.com/company/Huawei 

http://www.twitter.com/Huawei 

http://www.facebook.com/Huawei 

http://www.google.com/+Huawei 

http://www.youtube.com/Huawei


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *