IBM și AMD au anunțat astăzi un acord comun de dezvoltare multianuală pentru a spori și extinde ofertele de securitate și inteligență artificială (AI) ale ambelor companii.

Acordul de dezvoltare comună va extinde această viziune bazându-se pe software-ul open-source, standarde deschise și arhitecturi de sisteme deschise pentru a dezvolta segmentul Confidential Computing în medii cloud hibride și pentru a sprijini o gamă largă de acceleratori pe piața de computere de înaltă performanță (HPC) împreună cu capacități critice pentru întreprinderi, precum virtualizarea și criptarea datelor.

„Angajamentul AMD față de inovația tehnologică se aliniază cu misiunea noastră de a dezvolta și accelera adoptarea de soluții cloud hibrid pentru a ajuta la conectarea, securizarea și alimentarea lumii noastre digitale”, a declarat Dario Gil, Director IBM Research. „IBM se concentrează pe oferirea de opțiuni clienților noștri, și agilitate și securitate în ofertele noastre cloud hibride prin cercetare avansată, dezvoltare și scalare a noilor tehnologii.”

„Acest acord între AMD și IBM se aliniază bine angajamentului nostru îndelungat de a colabora cu liderii din industrie”, a declarat Mark Papermaster, vicepreședinte executiv și CTO, AMD. „AMD este încântată să extindă colaborarea cu IBM pe AI, accelerând workload-urile centrelor de date și îmbunătățind securitatea în cloud.”

Pentru multe companii, securizarea datelor extrem de sensibile rămâne în continuare o provocare: securitatea cibernetică este în prezent principala barieră în ceea ce privește adoptarea, precum și criteriul de top în selectarea furnizorilor de cloud, potrivit datelor IBM Institute for Business Value.

Potrivit Gartner, Confidential Compuiting elimină bariera rămasă în calea adoptării soluțiilor hibrid de cloud pentru întreprinderile cu o înaltă reglementare informatică sau pentru orice organizație preocupată de accesul neautorizat al terților la datele utilizate în cloud-ul public.

Confidential Computing este o tehnologie activată de hardware care permite criptarea datelor asociate cu un virtual machine (VM) inclusiv în timpul workload-ului. Această capacitate ajută la prevenirea potențialilor atacatori de a accesa informațiile confidențiale, chiar și în cazul unui data breach. Confidential Computing pentru cloud hibrid deblochează un nou potențial pentru adoptarea la scară largă a cloud computing-ului hibrid, în special în sectoarele reglementate precum finanțe, asistență medicală sau asigurări.

Pentru mai multe informații despre IBM Hybrid Cloud Research poți accesa acest link.


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *